خواص زعفران



خواص زعفران
زعفران ادویهای با طبع گرم و خشک است که به شکلهای مختلفی از جمله پودر زعفران در غذاها و نوشیدنیهای مختلف مصرف میشود. در ادامه با پزونه همراه باشید تا بیشتر با این گیاه پرخاصیت آشنا شوید.
زعفران یک گیاه چند ساله است که بیشتر در استانهای خراسان رضوی و جنوبی کشت میشود و به نوعی قطب و مرکز تولید زعفران در دنیا هستند. از زعفران به عنوان رنگ دهنده یا چاشنی غذا استفاده میشود.
زعفران دارای خواص مختلفی از جمله کاهش کلسترول و چربی خون، آرام بخش، جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، جلوگیری از ابتلا به سرطان، کاهش فشار خون و تقویت کنندهی حافظه است.
زعفران دارای ویتامینهای A، B1، B2، B3، C، B6 و همچنین فسفر، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و سدیم است.
همچنین زعفران دارای خاصیت تقویت کننده معده نیز است و در هضم غذا بسیار موثر است.
فواید و خواص زعفران

  • تسکین دهندهی درد شکم

دمنوش زعفران برای زنان بسیار موثر است و برای کاهش دردهای قاعدگی و تنظیم عادت ماهیانه و کاهش خونریزی ناشی از آن مصرف دم کرده زعفران بسیار توصیه شده است.

  • ضد افسردگی

برای پیشگیری از ابتلا به افسردگی مصرف زعفران بسیار موثر است. از آنجایی که زعفران دارای خاصیت ضد افسردگی است، مصرف آن موجب شادی و تمدد اعصاب میشود.
همچنین بخوانید: خواص فلفل قرمز

  • بهبود سلامت قلب

در صورت مصرف چای زعفران میتوان از تجمع کلسترول در داخل رگهای بدن جلوگیری کرد و به دنبال آن از ابتلا به بیماریهای قلبی جلوگیری نمود.

  • مقابله با کاهش دید چشمها

براساس تحقیقات دانشگاهی در ایتالیا، زعفران از سلولهای بینایی در مقابل بیماریها و آسیبها محافظت کرده و جلوی پیشرفت بیماریهای مختلف چشم را میگیرد.
همچنین بخوانید: خواص گشنیز


  • داشتن خاصیت ضد سرطان

طبق نتایج آزمایشها و مطالعات پزشکی، زعفران دارای آنتی اکسیدان ضد سرطان است که باعث میشود از رشد تومورهای سرطانی در بدن جلوگیری شود.

  • کاهش دهنده فشار خون

با استفاده کردن از زعفران درون غذاها میتوان از بروز بیماری فشار خون جلوگیری کرد و فشار خون را کاهش داد.

  • خون ساز بودن

زعفران یک گیاه خون ساز است و کسانی که از کم خونی رنج میبرند، مصرف این گیاه برای آنها بسیار سودمند است.

  • ضد التهاب بودن

یکی دیگر از خواص زعفران، ضد التهاب بودن آن است.

  • خلط آور بودن

از دمنوش زعفران نیز میتوان تحریک سرفه و استفراغ برای تسکین درد گلو، سینه و معده استفاده کرد.
همچنین بخوانید: خواص سیر
مضرات استفاده از زعفران

در صورتی که در مصرف زعفران تعادلی برقرار نشود و در مصرف آن زیاده روی گردد ممکن است عوارضی از جمله کاهش ضربان قلب، خون ریزی پلک و بینی، استفراغ، سرگیجه و بی حالی و زرد شدن پوست در فرد ظاهر گردد. اگرچه مصرف زعفران فواید زیادی دارد اما مصرف بیش از حد آن باعث مسمومیت میشود. بنابراین باید در مصرف آن احتیاط کرد.
مصرف زعفران برای هر فرد در طی ماه باید سه گرم در ماه باشد.
برای نگهداری از زعفران نیز باید آن را دور از رطوبت و دور نگهداری کرد و همیشه آن را در یک ظرف در بسته فلزی یا شیشهای نگهداری کرد.