توجه : کپی برداری از این مطالب با ذکر منبع (اولین و بزرگترین مرجع اکسپریا Xperian.ir) بلامانع است.
توجه : اگر هر گونه پیشنهاد یا انتقادی در مورد این آموزش دارید به صورت پیام خصوصی به بنده مطرح کنید تا کمی و کاستی ها برطرف شود.توجه : پیام توسعه دهنده رام و انجمن : گارانتی دستگاه شما با این کار از بین می رود من در قبال هر گونه خرابی گوشی شما از قبیل بریک شدن (آجر شدن) سوختن SD CARD و جنگ های هسته ای-گرمایی یا اخراج شدن شما از محل کارتان به خاطر کار نکردن Alarm گوشی هیچ مسئولیتی ندارم.لطفا اگر در مورد ویژگی های این ROM نگرانی دارید و اطلاعی از عواقب این کار ندارید کمی در این باره تحقیق کنید .قبل از فلش کردن این رام این خود شما هستید که انتخاب می کنید این مود یا رام را نصب کنید و اگر شما به خاطر داغان شدن
گوشی تان به دست خودتان انگشت اتهام را به سمت من بگیرید من به شما میخندم !
![]()
فهرست
پست عنوان 1 درباره 2 دانلود 3 Codenames 4 آموزش نصب 5 Google Apps 6 AOSP 7 پورت های متفرقه 8 دکمه FastBoot CyanogenMod چیست؟CyanogenMod (با تلفظ صحیح ساین اوجن مود-saian o gen mod-saɪ.ˈæn.oʊ.ˌdʒɛn.mɒd-برگرفته از ویکیپدیا) یک Firmware یا به عبارتی توزیعی بهبود یافته و متن باز بر پایه سیستم عامل اندروید برای گوشی های همراه و تبلت است که ویژگی ها و قابلیت هایی را ارائه میکند که در توزیع های (Firmware های رسمی) دیگری که توسط شرکت های تولید گوشی همراه عرضه میشود موجود نیست. ویژگی هایی که در CyanogenMod موجود است شامل پشتیبانی طبیعی از سیستم تم (مضامین) و پشتیبانی از کدک صوتی FLAC و لیست بلند و بالایی از نقاط دسترسی برای اینترنت (APN) و داشتن منویی بهبود یافته برای ریبوت و پشتیبانی از اتصال به اینترنت از طریق وای فای - بلوتوث - USB همچین قابلیت بالا بردن کلاک پردازنده (CPU Overclocking) و دیگر بهبود ها در کارایی سخت افزار و تنظیماتی برای دکمه های نرم افزاری و ترفند های مخصوص تبلت و روشن و خاموش کردن و کنترل وای فای - بلوتوث و GPS از طریق نوار اعلان ها (Notification Bar) و دیگر بهبود های ظاهری است. بنا بر گفته توسعه دهندگان تیم CyanogenMod در این Firmware هیچ ویروس و یا تروجان و دیگر موارد آسیب زننده به سیستم یا نرم افزار های نفخ افزار (Bloatware) که از سوی کارخانه سازنده به طور پیش فرض روی گوشی یا تبلت نصب است یا نرم افزار هایی که باعث پر شدن بیش از حد حافظه می شود نیست و احتمالا نخواهد بود.در بیشتر موارد CyanogenMod باعث افزایش کارایی و اطمینان پذیری نسبت به Firmware رسمی میشود. بنا بر گزارش فوریه سال 2014 میلادی حداقل 11 میلیون دیوایس اندرویدی به این Firmware مجهز می باشند.(تازه کم کمش !) این هم تغییرات نسخه های مختلف CyanogenMod ( منبع : ویکی پدیا )
این هم لیست دیوایس های که توسط تیم CyanogenMod به صورت رسمی پشتیبانی می شود : اطلاعات بیشتر در مورد اصطلاحات اندروید![]()
اطلاعات بیشتر برای علاقه مندان برگرفته از سایت رسمی CyanogenMod
اما منظور از Firmware چیست؟
در گذشته در خیلی از لوازم ساده و الکترونیکی از جمله توستر های پیشرفته گرفته تا مایکروویو ها و ماشین های صنعتی چیپ های کامپیوتری (مثل میکرو کنترل ها و ...) به منظور اهداف محدودی جاسازی می شد تا عملیات ها و رابط کاربری آن ها کنترل شود.آن سیستم ها نیاز به نرم افزار های خاصی داشتند تا مثلا بتوانند کاری در ابعاد عوض کردن کانال در یک ریموت کنترل را انجام دهند.
اما در بحث گوشی ها و تبلت های اندرویدی و همینطور دستگاه های مبتنی بر iOS علیرغم این حقیقت که ممکن است در ظاهر یک گوشی باشند که نرم افزار هایی در آن ها اجرا میشوند اما آنچه شما در دست دارید در واقع یک کامپیوتر تمام عیار و چند منظوره است.
بنابراین در حالی که در گذشته Firmware فقط نرم افزار ساده ای بود که یک موبایل را سرپا نگه می داشت اسم Firmware هنوز برای توصیف نرم افزاری که در گوشی شما موجود است باقی مانده همانند هر نوع سیستم عاملی که در کامپیوتر شماست.
بنابراین اگر بخواهیم واضح بگوییم امروزه دستگاه های اندرویدی شباهت بسیار زیادی به لپتاپ و دسکتاپ شما دارند.زیرا آن ها الان بر روی باصطلاح SoC ها یا "system on a chip" پایه گذاری شده اند.دستگاه های مدرن اندرویدی حال حاضر به طور موثری کوچک هستند و مانند لپتاپ هایی با توان پایین هستند.
CyanogenMod که بر پایه اندروید است یک سیستم عامل چند منظوره مثل ویندوز,لینوکس و یا OS X روی لپتاپ هاست.در حقیقت اندروید بر روی هسته ای از لینوکس سوار شده و حتی شما میتوانید لینوکس را کاملا روی یک گوشی اندرویدی اجرا کنید همانطورکه روی یک لپتاپ معمولی میتوانید.
اصطلاح Firmware فقط یک میراث است برای اشاره به نرم افزاری که شما در دستگاه دستی تان می گذارید است.اما در صحبت روزمره شما ممکن است فکر کنید این یک نرم افزار و مخصوصا یک سیستم عامل است که میتوان آن را دستگاه تان داشته باشید.
امیدوارم کمک کننده بوده باشد.
پس ROM چیست؟
آیا اصطلاح درست ROM است یا Firmware ؟
اصطلاح ROM معانی مختلفی دارد.از لحاظ فنی منظور از ROM همان Read-Only Memory که به معنای حافظه فقط خواندنی میباشد که یعنی فقط میتوان آن را خواند و چیزی نمی توان نوشت یا تغییری داد درست مثل یک DVD که فقط می توان بر روی آن اطلاعات ذخیره کرد.
تولیدکنندگان موبایل به صورت سنتی سیستم عامل موبایل را ROM خطاب میکنند چون آن ها قصد ندارند که مصرف کننده آن را جایگزین کند.
همینطور توسعه دهنده ها به صورت مختصر از نام ROM استفاده میکنند که منظور اصلی ROM Image هست تا از چیزی که جایگزین میکنند توصیفی داشته باشند.بنابراین فایل هایی که امروزه شما در پارتیشن سیستم قرار میدهید اغلب همان ROM نامیده می شود.همینطور که شما حتما از خیلی از مردم شنیده اید که میگویند رام فلش کن !
هر آنچه که شما CyanogenMod را بنامید (ROM یا Firmware یا سیستم عامل یا توزیع و ...) منظور یک چیز است.این اصطلاحات مبهم نتیجه یک دهه تغییر از نرم افزار های ساده و غیر قابل جایگزین به سیستم عاملی چند منظوره و قابل بروزرسانی در یک کامپیوتر کوچک و قابل حمل که در دستان شما جا میشود است.
توضیحات بیشتری در مورد موضوع Open-Source در CyanogenMod
عموما اکثر نرم افزار ها و تمامی سیستم عامل ها یک سورس کد دارند.مجموعه ای از دستورالعمل ها که کامپایل یا ساخته شده اند به صورت فایل هایی در کامپیوتر یا موبایل یا تبلت شما که برای دستگاه شما قابل فهم و اجرا می باشد.
بعضی از سیستم عامل ها مانند ویندوز یا مک بسیاری از دستورالعمل های اصلی که تبدیل به سیستم عامل میشوند مخفی از عموم و جامعه هستند.اما در اندروید این کد در دسترس عموم است و مجاز به این است که هر کسی از آن استفاده کند اگر می خواهد.
مهم ترین برتری در یک سیستم عامل متن باز این است که افراد زیادی میتوانند کد را موشکافی کنند و به دنبال باگ هایی از قبیل حفره های امنیتی تا بی کفایتی سیستم و یا قابلیت های از قلم افتاده و یا رفع و مشکلات و حتی ترجمه به زبان های گوناگون تا اینکه در نسخه های بعدی مورد استفاده قرار گیرند.
CyanogenMod تلاش میکند تا هر 24 ساعت یکبار نسخه ای Nightly و جدید برای دستگاه هایی که پشتیبانی میکند بسازد که در آن جدیدترین تغییراتی در سورس کد (فراهم شده توسط افراد زیادی به وسیله اینترنت) موجود است.صدالبته نسخه های nightly ممکن است باگ های جدیدی نیز داشته باشد که نیازمند افرادی است که با آزمایش این نسخه ها و معرفی باگ هایش به CyanogenMod و توسعه دهندگان کمکی در راه توسعه این Firmware کرده باشند.
فرق Android با CyanogenMod چیست؟
سالی یک یا دوبار اندروید (شناخه شده به عنوان AOSP یا Android Open Source Project) توسط گوگل توسعه پیدا می کند و عرضه می شود.گوگل سورس کد را برای هر کسی که بخواهد دانلودش کند فراهم می کند.
انجمن CyanogenMod بیش تر شامل داوطلبانی بدون حقوق و علاقه مندانی از سرتاسر دنیاست که این سورس کد جدید را دانلود میکنند و به ده ها دستگاه جدید و قدیمی پورت میکنند.
همزمان دیگر توسعه دهندگان CyanogenMod قابلیت ها و بهبود هایی به آن اضافه میکنند که گوگل اضافه نکرده است.
CyanogenMod زیرساختی برای افراد است که با آن بتوانند نسخه ای جدید عرضه کنند یا نسخه های آزمایشی را مورد امتحان قرار بدهند یا باگ ها را گزارش کنند.
بعضی اوقات هم CyanogenMod قابلیتی از نسخه ای جدید از اندروید را در CyanogenMod قرار میدهد و به نوعی CyanogenMod از تغییرات انجام شده توسط گوگل بهره می برد.
این انجمن خودجوش است در آن تعداد زیادی Modder و Themer و بهبود دهندگان عملکرد سیستم که کارهای باورنکردنی با کد انجام می دهندحضور دارند.عموما روح نهفته در این کار به اشتراک گذاشتن دانسته ها و توانبخشی به افراد برای آزمایش کردن دستگاه شان و اغلب دادن جانی تازه به گوشی های قدیمی و امیدواری و سرگرمی در این روند کاری است.