ISOCELL GN1: سنسور جدید سامسونگ برای رقابت با سونی

4
۲۰,۵۸۳

بنابر گفته های این شرکت، سامسونگ در حال توسعه یک سنسور ایزوسل با نام GN1 است که از نوع 50 مگاپیکسلی بوده و 1.2μm پیکسل اندازه اش است که در آن از دو تکنولوژی Tetracell و Dual Pixel به کار رفته تا بتواند تصاویری با کیفیت بالا را حتی در شرایط نوری ضعیف ثبت کند. سنسور قبلی این شرکت از ترکیب پیکسل ها به صورت 4 به یک استفاده می کرد تا تصاویری با وضوح بالا و نویز کم را ثبت کند. بر اساس ادعای سازنده، سنسور جدید این شرکت همچنین به فوکوس فوق سریع مشابه دوربین های DSLR مجهز شده است. این مسئله به شدت مهم است چرا که هر چه سرعت فوکوس بالا باشد مدت زمان مورد نیاز برای عکس گرفتن هم کم می شود. سامسونگ می گوید که به لطف تکنولوژی Dual Pixel و استفاده از الگوریتم، تصاویر گرفته شده توسط سنسور جدید قابل مقایسه با سنسور های رزولوشن بالای 100 مگاپیکسل هستند.

سامسونگ همچنین اشاره می کند که اکثر سنسور های رزولوشن بالا از اندازه 0.8 میکرومتر پیکسلی استفاده می کنند در حالی که سنسور جدیدش 1.2μm پیکسل است و این یعنی حتی در شب، کاربر می تواند تصاویر با کیفیت را ثبت کند. این سنسور همچنین از ویژگی ISOCELL Plus بهره می برد که از یک مانع برای جداکردن هر پیکسل بهره می برد. این قابلیت به میکرو لنز این اجازه را می دهد تا نور بیشتری را به داخل هر دیود بفرستد. در نتیجه، تصاویر رنگ های بهبود یافته را بر اساس میزان ورودی نور خواهند داشت که مجددا توسط لنز این رنگ ها باز تولید می شوند. هر پیکسل بر روی سنسور GN1 شامل دو فوتو دیود است که از طرفین هر میکرو لنز که در بالای هر پیکسل وجود دارد ، پرتو های نوری را دریافت می کند.

تصاویر گرفته شده توسط این سنسور 50 مگاپیکسلی کیفیت خوبی دارند و بدون افت کیفیت می توان آنها را کراپ کرد. در مرحله بعدی که سایز تصویر پس از پایان پردازش کاهش داده می شود هم، نویز اضافه از تصاویر حذف می شود. رزولوشن این سنسور تصویری 8160 در 6144 پیکسل است. استفاده از فناوری تتراسل در این سنسور باعث شده است که شاهد دامنه رنگی پویا حتی در شرایطی که سوژه تاریک با پس زمینه روشن در صفحه وجود دارد باشیم، ویژگی HDR ریل تایم یا همزمان سامسونگ باعث شده است تا هر تصویر گرفته شده شامل 4 تصویر با مدت زمان اکسپوژر متفاوت باشد. دو عدد از پیکسل ها تصویری با اکسپوژر متوسط، یکی با اکسپوژر طولانی و دیگری با اکسپوژر کوتاه را ثبت می کنند. این کار به سنسور اجازه می دهد تا سایه ها، بخش های پر نور و رنگ پوست را به خوبی ثبت نماید.

سنسور ISO به کار رفته در این بخش کمک می کند تا میزان حساسیت نور به خوبی مشخص شود. جدا از این مورد، در سنسور های عادی شاهد استفاده استفاده از توانایی تشخیص ایزو بالا هستیم که در این سنسور، ایزو پایین هم قابل تشخیص است و نسبت به محیط های روشن واکنش نشان می دهد. سامسونگ می گوید که در نتیجه می توان انتظار داشت که دامنه پویای رنگی افزایش یافته و نویز تصویر برای همه محیط ها کاهش یابد. برای مثال، اگر در ساحل باشید و بخواهید یک پرتره در یک روز آفتابی بگیرید، بخش ایزو پایین وظیفه پردازش بخش روشن تصویر را بر عهده می گیرد. با اینکه ایزو بالا را می توان در همه سنسور ها پیدا کرد، آن بخش از تصویر که به خاطر درخشش نور خورشید بیش از حد روشن می شود و جزئیات تصویر را خراب می کند به دلیل همین ایزو بالا است.

از طرفی دیگر، بگذارید فرض کنیم که شما در حال ثبت یک سلفی در یک مهمانی نیمه شب هستید. تکنولوژی موجود در سنسور GN1 ایزو بالا را برای روشنایی کم و نویز کمتر و دامنه پویا انتخاب می کند تا جزئیات بیشتری را حتی در بخش های تاریک به نمایش بگذارد.

سامسونگ درباره این سنسور این چنین می گوید:

“سنسور ISOCELL GN1 از ترکیب چندین تکنولوژی در یک اندازه کوچک ساخته شده است. به عنوان اولین سنسور سامسونگ که به هر دو تکنولوژی دوال پیکسل و تتراسل مجهز شده است، این سنسور بر روی گوشی شما نصب می شود و به شما این قدرت را می دهد که در هر محیطی با هر شرایط نوری که هستید تصاویری را بگیرید که پیش از این امکان ثبت آنها میسر نبوده است. با این کارایی بالا، می توانید از گوشی تلفن همراه خود به عنوان یک دوربین دیجیتال حرفه ای استفاده کنید.”

در نهایت، سنسور ISOCELL GN1 رنگ هایی دقیق و تصاویری واضح را به همراه جزئیات مناسب در اختیار مصرف کنندگان قرار خواهد داد. هر چند که هنوز هیچ نمونه ای از تصاویر ثبت شده توسط این سنسور به وسیله شرکت سامسونگ منتشر نشده است، این شرکت تنها به ارائه یک تیزر یک دقیقه ای اکتفا کرده است.

نظر شما چیست؟ آیا این سنسور توانایی رقابت با سنسور های 48، 50 و 64 مگاپیکسلی سونی را دارد؟ سونی پیشتر و در در سنسور های گوشی اکسپریا وان مارک 2 توانایی فوکوس خودکار روی چشم انسان و حیوان را در کنار عکاسی 20 فریم بر ثانیه ای به رخ جهانیان کشیده بود.

[تعداد: 5    میانگین: 2.6/5]

4 دیدگاه ها

  1. دوستان دقت کردین هر نواوری و فناوری جدیدی که سونی در سنسورهاش بکار میگیره بعد چند ماه سامسونگ فناوری سونی کپی برداری میکنه و با کلمات جدیدی معرفیش میکنه
    حتی اسم سری سنسور دوربین از سونی کپی برداری میکنه
    مثال:IMXسونی را اسمش گذاشتهIMHدامدونگ
    فناوری ادغام ۴در۱سونی کپی برداری کرد اسمش گذاشت تتراسل
    جدیدا فوکوس سریع میخواد کپی برداری کنه
    ولی با این همه تشابه اسمی و کپی برداری از سونی باز سنسورهای دامدونگ از لحاظ کارایی مفت هم نمی ارزن
    #کلاغ هرگز نمیتونه شبیه طاووس بشه

    پاسخ

  2. فوکوس سریع بدون افت کیفیت فقط و فقط در سنسور ۱۲مگاپیکسلی SONY XPERIA1MARK2وجود داره
    این دامدونگ(سامسونگ)احتمالا از سنسور سونی حسابی سوزش گرفته
    خواسته بگه ما هم میتونیم
    این دامدونگ زیادی چرت و پرت میگه زیاد جدی نگیرید
    سنسورهاش بدرد گوشی های بنجل شیافومی میخوره

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً دیدگاه خود را وارد کنید
Please enter your name here