Runtime بعدی اَندروید ART نام دارد ، دو برابر سریعتر است و گوگل ۲ سال مشغول توسعه آن بوده

1
۱۷,۳۱۳

xnexusae0_art_thumb-narenji-20131108.jpg.pagespeed.ic.niaF7Cd7w5

یکی از قدیمی ترین قطعات پازل اَندروید ران تایم دالویک ( Dalvik ) است که تا حد زیادی باعث خجالت زدگی ربات سبز در مقابل iOS شده ، زیرا به اندازه کافی سریع نیست . شاید بپرسید اصلا ران تایم ( Runtime ) چیست ؟ به زبان خیلی ساده ، ران تایم یک قطعه نرم اَفزاری است که به عنوان بخشی از سیستم عامل وظیفه اجرا ( Run ) کردن اکثر برنامه ها را بر عهده دارد . در سال های اَخیر تلاش های زیادی صورت گرفته تا دالویک سریع تر شود تا دیگر کسی آن را مسئول کند اجرا شدن برنامه ها نداند . اما گاهی بهترین راه حل ساختن یک جایگزین کاراتر است . کاری که گوگل در ۲ سال گذشته مشغول آن بوده و کم کم دارد به نتیجه میرساندش .

ران تایم بعدی اَندروید که ART ( مخفف Android RunTime ) نام دارد ، حالا به عنوان یک ” گزینه تجربی ” در اَندروید ۴.۴ کیت-کت قرار گرفته و هدف از ساخت آن بازطراحی روش تفسیر کدهای هر برنامه اَندرویدی حین اجراست . وقتی مینویسیم یک گزینه تجربی ، منظورمان این است که به عنوان یک قابلیت نهایی در اختیار کاربران محصولات تجاری نیست ، بلکه فعلا توسعه دهندگان میتوانند با فعال کردنش در کنار دالویک آن را تجربه و بازخوردها را به گوگل گزارش کنند .

آرت به روشی کاملاً متفاوت از دالویک برنامه ها را اجرا میکند . به طور کلی توسعه دهندگان فقط بخشی از کدهای هر برنامه را تولید میکنند و سپس کد تولیدی باید در هر بار اجرا روی دستگاه ، از یک ران تایم عبور کرده و پس از تفسیر ، اجرا شود . این روش بهینه نیست و در هر بار اجرا کل منابع سخت افزاری را درگیر میکند ، ولی در عوض امکان تولید آسان برنامه برای دستگاه ها و معماری های مختلف را میدهد . اما آرت این رویه را تغییر خواهد داد و همان مرتبه اولی که شما یک برنامه را روی دستگاه اَندرویدی تان نصب میکنید ، کد فشرده ( یا Bytecode ) آن را به زبان ماشین تبدیل میکند ، تا در واقع آن برنامه بَدَل به یک برنامه بومی ( Native ) شود ( برای توضیح بهتر ؛ تصور کنید که مرورگر کامپیوتر چطور با کش کردن صفحات ، لود و گشودن مجدد آنها را سریع تر میکند ) .

با این رویه جدید که کامپایل جلوتر از زمان ( Ahead-Of-Time یا AOT ) نام دارد ، نیاز به فعالسازی هر باره یک ماشین مجازی یا یک کد مفسر از بین خواهد رفت و اجرای برنامه ها بسیار سریعتر خواهد شد . چقدر سریع تر ؟ طبق بررسی های اولیه زمان باز شدن برنامه ها به نصف کاهش یافته ، پاسخگویی دستگاه سریعتر شده ، و عمر باتری هم بالاتر رفته . اما آیا در ازای به دست آوردن این مزایا ، چیزی هم از دست رفته ؟ بله ! در این میان به دو مورد اشاره شده ، ولی حدس میزنیم اکثر افراد با آنها مشکلی نداشته باشند . ایراد اول افزایش نسبی زمان اولیه برای نصب هر برنامه بر روی دستگاه است و مورد دوم هم افزایش فضای مورد نیاز برای ذخیره سازی . معامله خوبی به نظر میرسد .

گوگل گفته که توسعه دهندگان باید در حال حاضر دالویک و آرت را در کنار هم استفاده کرده و اولی را به عنوان ران تایم پیش فرض به کار گیرند . ران تایم آرت در اَندروید ۴.۴ با رفتن به Settings و بخش Developer Options قابل فعال سازی است . هنوز مشخص نیست که آرت چه زمانی تبدیل به ران تایم اصلی اَندروید خواهد شد . گوگل میگوید در اولین فرصت این اتفاق رخ خواهد داد ، در نسخه بعدی اَندروید ؟ شاید . فعلاً توسعه دهندگان برنامه ها و تولیدکنندگان چیپ های پردازشی فرصت بهینه سازی آرت را خواهند داشت .

منبع : نارنجی

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

یک دیدگاه

  1. آدم دیوانه میشه تو این فضای الکترونیکی که هر لحظه رو به پیشرفته. همش هر روز نگران این هستم که فن آوری جدیدی که میاد رو میتونم با گوشیم استفاده کنم یا نه !!!

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً دیدگاه خود را وارد کنید
Please enter your name here