بررسی اولیه اپلیکیشن Cinema Pro بر روی گوشی سونی اکسپریا وان مارک 2

2
۲۹,۳۱۶

درست سال گذشته بود که شرکت ژاپنی سونی با معرفی و عرضه گوشی اکسپریا وان به بازار، اپلیکیشن Cinema Pro را نیز معرفی کرد. یک برنامه تخصصی و پیشرفته برای عاشقان سینما و فیلمبرداری ویدیو. این برنامه قابلیت این را داشت که تماما جدا از اپ اصلی دوربین گوشی اقدام به فیلمبرداری کند و کنترل بیشتر و بهتری روی ضبط ویدیو را به کاربران می داد.

ماه گذشته بود که ویدیو نقد و بررسی گوشی اکسپریا وان مارک 2 را برای شما قرار دادیم و درست چند روز قبل هم اقدام به نمایش نتیجه تست باتری آن کردیم. در زمانی که نقد و بررسی این گوشی در دست ساخت بود، مشکلاتی (باگ) بر روی اپلیکیشن Cinema Pro وجود داشت که سونی آنها را در نسخه نهایی فریمور گوشی مرتقع کرد، حالا می خواهیم ببینیم این اپلیکیشن در چه سطحی قرار دارد و توانایی هایش از چه قرار است.

برای اینکار ما درست مانند همیشه رفتار می کنیم، یعنی در اکثر مواقع گوشی را با دست حمل می کنیم و تنها در شرایط خاص از لرزشگیر برای این کار استفاده می کنیم. ما در ویدئویی که آماده کرده ایم از پروفایل رنگی Opaque/BU60YE60 و حالت نمایشی Venice CS استفاده کرده ایم. یک فیلتر ND از نوع DIY برای کنترل تابش نور خورشید هم استفاده کرده ایم.

بررسی اولیه اپلیکیشن Cinema Pro بر روی گوشی سونی اکسپریا وان مارک 2

در این لینک می توانید ویدیو کلیپ نهایی را در وب سایت یوتیوب تماشا کنید.

یکی از مشکلاتی که با برنامه Cinema Pro روی گوشی اکسپریا وان مارک 2 داریم بیشتر مربوط به سخت افزار گوشی است و ربطی به خود برنامه ندارد. اینکه قادر به تغییر و رعایت پارامتر های تصویر برداری باشید خوب و کاملا مناسب است، اما ضبط یک فیلم سینمایی با سرعت شاتر ثابت به دلیل نحوه تأثیرگذاری در نحوه ضبط و درک حرکات توسط مخاطب، مهم ترین مشکل ماست. بنابراین زمانی که سرعت شاتر و اندازه دریچه دیافراگم دوربین را ثابت می کنید، راه اصلی برای کنترل بر روی میزان نور ورودی تنها از طریق فیلتر های ND امکان پذیر است. امروزه فیلتر های ND یکی از ابزار های ضروری برای فیلمبرداران محسوب می شود، حالا که یک سال از عرضه برنامه Cinema Pro می گذرد، سونی هنوز تصمیم نگرفته تا خودش این فیلتر ها را تولید کند و باید از محصولات جانبی سایر شرکت ها استفاده کنید و آنها را به دوربین گوشی متصل کنید. داریم درباره یک راه حل جداگانه برای اتصال ابزار های جانبی به گوشی حرف می زنیم، درست مانند قاب مجهز به فیلتر یا یک فیلتر ND مغناطیسی.

راهی که ما برای اتصال چنین چیزی به گوشی پیدا کردیم این بود که یک فیلتر مربعی را به پشت گوشی بچسبانیم و این کار با سیم انجام دادیم، در شرایطی مجبور بودیم تا فیلتر را با دست نگاه داریم. در زمان بررسی اپلیکیشن Cinema Pro بر روی گوشی اکسپریا وان، به دلیل چینش دوربین می توانستیم قاب را سوراخ کرده و با چسب یک فیلتر را به آن متصل کنیم اما روی گوشی جدید سونی به دلیل چینش خاص و off-axis دوربین ها، چنین چیزی امکان پذیر نبود و فکر می کنیم که سونی می تواند خودش راه حلی برای این مشکل پیدا کند.

نمی گوییم که فیلتر های ND کاملا ضرروی هستند، خیر، شما می توانید با افزایش سرعت شاتر میزان اکسپوژر و نور را کنترل کنید، اما این کار باعث می شود تا از اصل و اهمیت Cinema Pro کاسته شود و دیگر این لقب به کار ویدیو های ضبط شده نمی آید.

بررسی اولیه اپلیکیشن Cinema Pro بر روی گوشی سونی اکسپریا وان مارک 2

می رسیم به دوربین سه گانه گوشی اکسپریا وان مارک 2 که سه دریچه دیافراگم متفاوت دارد. ابتدا f/2.2 روی لنز 16 میلی متری، سپس f/1.7 روی لنز 24 میلی متری و در نهایت f/2.4 روی لنز 70 میلی متری. به این سه باید حساسیت متفاوت ISO را نیز اضافه کنید (50، 64 و 25 در کمترین حالت) و تنظیم اکسپوژر بر روی هر سه لنز کار بسیار سختی است که در پیش دارید.

صحبت از اکسپوژر شد، سونی تدابیری اندیشیده است که بتوانید میزان اکسپوژر را از -2 تا +2EV تغییر دهید و می توان این میزان را از بخش پایین سمت چپ منظره یاب تنظیم کرد. همچنان البته در برنامه ای با پسوند Pro، انتظار داشتیم حداقل هیستوگرام رنگ ها یا نمایش رنگ های منفی و zebras یا همه این ها با هم را می دیدیم. در این بخش همچنین امکان انتخاب فوکوس بر اساس شرایط مختلف وجود دارد که تغییری نسبت به نسخه قبلی نکرده است.

البته ما از سونی تشکر می کنیم که قابلیتی را قرار داده است تا بتوانیم نقطه فوکوس را بین فواصل A-B و همچنین به همراه امکان مدت زمان این فوکوس مشخص کنیم. این قابلیت پیشتر در زمان گوشی اکسپریا 5 معرفی شد و به گوشی اکسپریا 1 هم رسید، بنابراین چنین ویژگی جدید نیست.

چیزی که در این برنامه جدید است قابلیت عملکرد فوکوس مبتنی بر لمس است، البته در بعضی مواقع این ویژگی به درستی کار نمی کند. هر چند که حالت ترکینگ (ردیابی) وجود ندارد، بنابراین زمانی که سوژه شما در حرکت است و از کادر خارج می شود، گوشی سوژه را دنبال نمی کند.

بررسی اولیه اپلیکیشن Cinema Pro بر روی گوشی سونی اکسپریا وان مارک 2

در بهترین حالت، با لمس کردن و فعال کردن قابلیت فوکوس بر روی سوژه، یک باکس بر روی منظره یاب نمایان می شود که با حرکت دادن گوشی به طرفین عملیات فوکوس به صورت خودکار دنبال می شود تا زمانی که سوژه درون آن باکس قرار بگیرد. دیگر نیازی نیست که هر دفعه بر روی سوژه فوکوس را خودتان انجام دهید.

این را هم باید بگویم که فوکوس خودکار بر روی چشم در برنامه Cinema Pro فعال نیست، این ویژگی تنها در برنامه Photo Pro و برنامه اصلی دوربین در حالت عکاسی فعال است و برای فیلمبرداری در دسترس نیست.

یکی از بهبود های این برنامه نسبت به نسخه های قبلی امکان تنظیم وایت بالانس (سفیدی) با نشانه گرفتن گوشی به سمت بخش های خاکستری رنگ است. علاوه بر این، شما این امکان را دارید تا با استفاده از یک اسلایدر میزان وایت بالانس را بین دو بخش آبی و سبز تنظیم کنید. هیچکدام از این دو ویژگی در نسخه قبلی این برنامه در دسترس نبود، حتی بر روی اکسپریا 5 و اکسپریا وان.

بهبود کوچیک دیگر در این بخش این است که شما می توانید در حین کار کردن بر روی یک پروژه بین پروفایل های رنگی به صورت همزمان جا به جا شوید. در گذشته، هر پروژه پروفایل رنگی خودش را داشت. همچنین در گذشته تنها فریم ریت های 23.98fps و 29.97fps در دسترس بودند که اکنون به گوشی اکسپریا وان مارک 2 فریم ریت 25fps و 59.94fps و 120fps در کیفیت 2K اضافه شده است. هر چند که نمی توانید تا قبل از شروع یک پروژه جدید این میزان فریم ریت و رزولوشن را تغییر دهید.

بررسی اولیه اپلیکیشن Cinema Pro بر روی گوشی سونی اکسپریا وان مارک 2

در نهایت می توان گفت که هنوز هم بخش هایی از این برنامه مشکلات خاص خودش را دارد و به نظر می رسد که برخی از ویژگی های اپلیکیشن هنوز درست کار نمی کنند یا کلا غیر فعال هستند که مهمترین آنها exposure aids است. بخشی از رابط کاربری برنامه هم مانند نرخ فریم / رزولوشن در مواردی مشکل دارد.

می توان گفت که عدم امکان اتصال فیلتر ND به گوشی یکی از بزرگترین معایب آن است، چرا که اگر چنین ابزاری به صورت یک لوازم جانبی به بازار عرضه می شد کار را ساده می کرد، مثلا برای گوشی های آیفون به خاطر محبوبیت بالای آنها، خیلی از شرکت ها اقدام به ساخت چنین چیزی می کنند، اما گوشی های اکسپریا سونی چون بازار و مشتریان محدودی دارند، از این حیث دچار کمبود هستند. امیدواریم سازندگان فکری به حال این مشکل بردارند.

بررسی اولیه اپلیکیشن Cinema Pro بر روی گوشی سونی اکسپریا وان مارک 2

می توان گفت که برنامه Cinema Pro بر روی گوشی Xpeira 1 Mark II در چندین بخش بهبود هایی را شامل شده است اما هنوز هم از عالی بودن فاصله دارد. ما از بابت این بهبود ها خشنود هستیم، اما اگر سونی بیشتر بر روی این اپ کار می کرد نتیجه بهتر از این می شد، اما کسی چه می داند شاید آنها اکنون بر روی این بخش کار می کنند تا هر روز این برنامه را بهتر و بهتر کنند.

[تعداد: 1    میانگین: 5/5]

2 دیدگاه ها

  1. ایرادات بنی اسرائیلی و پیش پا افتاده میگرن
    اصلا کدوم گوشی و کدوم سازنده گوشی امکانات و برنامه های مخصوص عکسبرداری و فیلمبرداری به این سطح از پیشرفت و تکنولوژی داره
    از اول متن تا اخر متن فقط سوزش و تخریب بود
    احتمالا سوزش داشته و بدجور سوزش داشته،توقع بی جا و تخریب به این میگن مثل لوازم جانبی
    قرار نیست سازنده گوشی بر اساس خواسته و بهانه های پیش پا افتاده شما گوشی تولید کنه!

    • نه دوست عزیز اینجوری هام نیست، این مقایسه با دوربین های الفا سونی هست وگرنه تو سطح گوشی های هوشمند که رقیبی براش نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً دیدگاه خود را وارد کنید
Please enter your name here