بررسی تخصصی سه پرچمدار در کنار هم : اکسپریا زد1 ، گلکسی اس ۴ و جی ۲

28
۱۳,۲۵۱

xIMG_2939_narenji-narenji-20131018.jpg.pagespeed.ic.htaqd9vRLk

بر خلاف چند سال پیش، بازار تلفن های هوشمند اکنون بازیگران بیشتری را در میدان خود می بیند. شرکت هایی همچون ال‌جی، سونی و سامسونگ هر یک با پرچمدار های خود سعی می کنند از این جدال نفس گیر سربلند خارج شوند. قابلیت های رنگارنگی که در این محصولات مورد استفاده قرار می گیرند، همگی هدف واحدی دارند؛ تا می توانی از کاربر دلبربایی کن.

 

همه ما گیک ها با موبایل های مان عشق بازی می کنیم؛ به قابلیت های آنها افتخار می کنیم و سعی می کنیم از توانایی شان نهایت بهره را ببریم. در همین راستا بسیار مهم است که قبل از خرید به خوبی با همراه آینده لحظه های زندگی خود آشنا شویم. عشق در نگاه اول را فراموش کنید، پشت چهره هر یک از این غول های زیبا، ایراداتی نهفته است. عیب هایی که اگر قبل از خرید بر آن واقف نباشید ممکن است قلب شما را بشکنند.

جی ۲ از ال جی، اکسپریا زد ۱ از سونی و گلکسی اس ۴ از سامسونگ سه پرچمدار اصلی اندروید در این روز ها هستند. در این مطلب، آنها  رو در روی هم قرار گرفته اند تا نبردی جدی را پشت سر بگذارند. نبردی که طی آن نقاط برتری و ضعف هر یک مشخص می شود. نبردی که در نهایت می تواند راهنمایی باشد برای کاربری که می خواهد چند میلیون تومان پول خود را خرج دستگاهی کند که از آن انتظار بهترین بودن را دارد.

طراحی

جی ۲ با داشتن یک صفحه نمایش ۵.۲ اینچی، از دو دستگاه دیگر با نمایشگر ۵ اینچی، فضای بیشتری را جهت نمایش محتوا در اختیار کاربر قرار می دهد و قاعدتا انتظار می رود که بدنه آن نیز از ابعاد بزرگتری برخوردار باشد، اما در واقع اینچنین نیست و ال جی توانسته با تکنولوژی های خاص خود، لبه های کناری نمایشگر را کاهش دهد و محصولش را در ابعادی کاملا رقابتی ارائه دهد.

در میان این سه دستگاه بزرگترین ابعاد متعلق به زد ۱ است. در حالی که اس ۴ با ۱۳۶.۶ و جی ۲ با ۱۳۸.۵ میلی متر طول، تقریبا در یک کلاس قرار می گیرند، محصول سونی با ۱۴۴سانتی متر یک سر و گردن از دیگر رقبای خود بلندتر است. این قضیه در مورد عرض دستگاه هم صادق است، جایی که بار دیگر اس ۴ با ۶۹.۸ و جی ۲ با ۷۰.۹ میلیمتر، بسیار کمر باریک تر از زد ۱ با عرض ۷۴ میلیمتری اش هستند.

اما سه دستگاه در زمینه ضخامت اختلاف چندانی با یکدیگر ندارند؛ در این بخش اس ۴ با ۷.۹ میلیمتر باریک ترین به حساب می آید و پس از آن، زد ۱ با ۸.۵ و جی۲ با ۸.۹ میلیمتر در رده های بعدی قرار می گیرند. در نهایت پس از این ابعاد به وزن محصولات می رسیم.

همانطوری که احتمالا حدس می زنید، سبک ترین وزن در اختیار اس ۴ است که عدد ۱۳۰ گرم را بر روی وزنه به نمایش در می آورد. جی ۲ تنها ۳ گرم از دستگاه سامسونگ سنگین تر است که با در نظر گرفتن نمایشگر بزرگ تر آن، می توان به ال جی برای طراحی آن دست مریزاد گفت. در نهایت اکسپریا زد ۱ با ۱۷۰ گرم وزن یک چاقالوی به تمام معنا به حساب می آید.

اگر از بحث اعداد گذر کنیم، باید به کیفیت ساخت سه دستگاه بپردازیم. کره ای ها علاقه خود به پلاستیک را حتی در پرچمداران شان هم فراموش نکرده اند. جی ۲ و اس ۴ هر دو دارای بدنه ای پلاستیکی هستند که به شدت این موضوع حس کار با آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. اما زد ۱ در این رقابت همچون الماسی می درخشد. سونی بدنه پشتی این محصول را به طور کامل از شیشه تهیه کرده و اطراف آن را نیز به قابی فلزی مزین کرده که ساختار یکپارچه و صیقلی آن، چشم تان را در همان نگاه اول به خود خیره خواهد کرد.

زد ۱ اگرچه ظاهری لوکس دارد، اما هنگامی که کنار دو رقیب دیگر قرار می گیرد، لبه های کناری نمایشگر آن به شدت توی ذوق می زنند. در حالی که سامسونگ و ال جی در محصولات خود تا حد امکان ابعاد Bezel ها یا همان حاشیه کناری صفحه نمایش را کاهش داده اند، سونی به این بخش توجهی نکرده. نتیجه این غفلت را می توان تحت تاثیر قرار گرفتن نمای دستگاه از جلو و همچنین افزایش طول و عرض محصول برآورد کرد.

جی ۲ و اس ۴ در گوشه های خود انحنای بیشتری نسبت به زد ۱ دارند و در نهایت به خاطر ابعاد کوچکترشان می توان آنها را نسبت به محصول سونی، دستگاه هایی خوش دست تر به حساب آورد.

اکسپریا زد ۱ اما قابلیتی دارد که دو رقیب دیگر از آن بی بهره هستند. سونی همچون یک مربی شنای باتجربه، غواصی را تربیت کرده که می تواند تا مدت ۳۰ دقیقه در عمق یک متری آب دوام بیاورد. برخورداری زد ۱ از گواهینامه IP58 به معنای مقاومت آن در برابر آب و گرد و غبار است. قابلیتی که سونی نسبت به محصولات قبلی خود بسیار آن را بهبود بخشیده و اکنون تجربه ای لذت بخش از کار با این دستگاه را در محیط های آبی و صحرایی ارائه می دهد.

شاید فکر کنید که برخوردار بودن زد ۱ از این ویژگی کارآیی چندانی نخواهد داشت، اما باید بگوییم که اگر یک بار دوستانتان به استخر بروید و با زد ۱ عکس های زیر آبی شکار کنید، متوجه می شوید پولی که بابت در اختیار گرفتن این قابلیت خرج کرده اید، کاملا ارزشش را داشته.

در حالی که زد ۱ با برخوردار بودن از ویژگی مقاومت در برابر آب، برگ برنده ای منحصر به فرد در اختیار دارد، ال جی نیز بی کار ننشسته و جی ۲ را با تغییری ساختارشکنانه روانه بازار کرده. دکمه های کنترل صدا و Power جی۲ به پشت آن انتقال یافته اند و همانطور که در بررسی آن محصول نیز اشاره کردیم، در این جابه جایی ساختار ارگونومیک بسیار رعایت شده و شما به راحتی می توانید با محل جدید این دکمه ها ارتباط برقرار کنید. به علاوه اینکه تفاوت به وجود آمده، حال و هوای کلی دستگاه را نیز تحت تاثیر قرارداده و حس خوب یک تجربه جدید را به شما منتقل می کند.

نمایشگر

هنگامی که دستگاهی را پرچمدار می نامیم، قطعا انتظار داریم که با نمایشگری بی نقص روبرو باشیم. خوشبختانه هر سه محصول در این زمینه کیفیت بالایی را عرضه می کنند و از بهترین های بازار به حساب می روند. اما از آنجایی که با سه نوع تکنولوژی متفاوت در این بخش روبرو هستیم، قطعا تصاویری که از هر دستگاه به نمایش در می آید، با دیگری متفاوت است.

سامسونگ مانند همیشه از تکنولوژی معروف Super AMOLED خود بهره برده. ال جی از True HD IPS Plus LCD استفاده کرده و سونی نیز تکنولوژی Triluminos را از تلویزیون های خود به پرچمدارش آورده. هر سه دستگاه دارای کیفیت 1080p هستند و تصاویر را با رزولوشن ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل نمایش می دهند. تراکم پیکسل در زد ۱ و اس ۴ یکسان و برابر با ۴۴۱ پیکسل در هر اینچ است، اما جی ۲ تنها ۴۲۴ پیکسل را در هر اینچ خود جای داده که به خاطر قطر بیشتر نمایشگرش است.

زد۱ در راست، اس۴ در وسط و جی۲ در سمت چپ

اگر سه نمایشگر را کنار یکدیگر قرار دهیم به وضوح می توانیم تفاوت آنها در زمینه کنتراست رنگ ها را احساس کنیم. در این بخش بیشترین میزان کنتراست را گلکسی اس ۴ در اختیار دارد و میهمانی رنگ ها در نمایشگر این دستگاه به گرمی هر چه تمام تر برگزار می شود. اما شاید باشند کاربرانی که تا حدی رنگ های به تصویر درآمده توسط اس ۴ را مصنوعی تلقی کنند؛ اگر شما هم جزو این مجموعه هستید، جی ۲ گزینه ای است که هم کنتراست مناسبی دارد و هم رنگ ها را طبیعی تر نمایش می دهد. به هر ترتیب از لحاظ فنی نمی توان در این رابطه قضاوت کرد، چرا که عنصر تعیین کننده در این بخش، سلیقه کاربر است.

سونی نمایشگر زد ۱ را در مقایسه با پرچمدار قبلی خود یعنی اکسپریا زد، بسیار بهبود داده اما هنوز هم از لحاظ کنتراست در مقابل دو رقیب دیگر، رنگ ها را با گرمی کمتری به تصویر در می آورد. یکی دیگر از حوزه هایی که سونی همچنان باید در آن اوضاع خود را بهبود دهد، زاویه دید است. در میان این سه دستگاه، سامسونگ سلطان بلامنازع زاویه دید به شمار می رود و همچون یک تکه کاغذ، با هیچ افت رنگی در زوایای مختلف مواجه نمی شود. جی ۲ نیز از زاویه دید بسیار خوبی بهره می برد و نمایشگر آن رنگ های خود را به خوبی در زاویه های متفاوت حفظ می کند.

سخت افزار

سامسونگ در اس ۴ از پردازنده اختصاصی خود موسوم به Exynos 5 Octa بهره برده. در این پردازنده ۴ هسته بر روی فرکانس ۱.۶ گیگاهرتز تنظیم شده اند که دارای معماری Cortex-A15 هستند، ۴ هسته دیگر هم از معماری Cortex-A7 بهره می برند و سرعت آنها بر روی ۱.۲ گیگاهرتز تنظیم شده. اما جی ۲ و زد ۱ هر دو از جدیدترین چیپ ساخت شرکت کوالکام، یعنی اسنپدرگون ۸۰۰ بهره می برند و ۴ هسته هر دوی آنها روی فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز قفل شده.

برای مقایسه قدرت سخت افزاری سه دستگاه، از بنچ مارک Antutu 4 استفاده کردیم که عملکرد کلی محصولات را مورد آزمایش قرار می دهند. در زیر می توانید نتایج به دست آمده توسط هر دستگاه را مشاهده کنید:

در حالی که در بنچمارک Antutu، زد ۱ امتیاز ۳۰ هزار و جی ۲ امتیاز ۳۵ هزار را به خود اختصاص داده اند، اس ۴ تنها موفق شده تا به امتیاز ۲۴ هزار برسد. البته نمی توان چند در این زمینه بر سامسونگ خرده گرفت، چرا که به هر حال اس ۴ چند ماه قبل تر از دو محصول دیگر روانه بازار شده و به نوعی از لحاظ سخت افزاری از نسل قدیم به حساب می آید.

اما در عمل هر سه دستگاه سریع هستند و کلیه خواسته های شما را در کمترین زمان ممکن اجابت می کنند، هر چند که طبیعتا در جی ۲ و زد ۱ عملکرد روانتری را شاهد هستیم.

در زمینه گرافیک جی ۲ و زد ۱ از Adreno 330 استفاده می کنند که یکی از قدرتمندترین واحدهای گرافیکی در حال حاضر برای موبایل به حساب می آید. این در حالی است که اس ۴ گرافیک PowerVR SGX 544MP3 را در مجموعه خود می بیند.

هر سه دستگاه بازی های موجود اندروید را به راحتی اجرا می کنند، اما بی شک Adreno 330 انتخاب آینده نگرانه تری محسوب می شود و قابلیت این را دارد تا از پس نسل بعدی بازی های موبایل و گرافیک سنگین تر آنها، به خوبی بر آید.

زد ۱ تنها یک مدل ۱۶ گیگابایتی دارد، جی ۲ مدل ۳۲ گیگابایتی را دارا است و در نهایت این اس ۴ است که مدل ۶۴ گیگابایتی را برای کسانی که فایل های زیادی را بر روی موبایل خود نگه داری می کنند، پیشنهاد می دهد. اس ۴ و زد ۱ هر دو قابلیت ارتقا فضا به کمک کارت های حافظه جانبی را دارا هستند، اما در این میان جی ۲ علاقه مندان خود را با عدم پوشش این ویژگی نا امید کرده.

جی ۲ و اس ۴ هر دو دارای درگاه اشعه مادون قرمز در قسمت فوقانی خود هستند و از این طریق امکان کنترل لوازم الکترونیکی را برای کاربران شان فراهم می کنند. قابلیتی بسیار جالب و هیجان انگیز که مشتریان سونی باید قید آن را بزنند.

اپلیکیشن کنترل از راه دور ال جی، پختگی بسیار بیشتری در مقایسه با نمونه مشابه خود در اس ۴ دارد و امکانات گسترده تری را به کاربر پیشنهاد می دهد. برای مثال کلیه کدهای لوازم الکترونیکی به صورت آفلاین در اپلکییشن Quick Remote ال جی ذخیره شده اند، در حالی که در برنامه WatchOn سامسونگ شما برای اتصال هر دستگاه باید اتصال به اینترنت را برقرار سازید. اما مهم ترین برتری کنترل از راه دور ال جی را می توان در شناسایی دستگاه هایی دانست که به صورت پیش فرض در لیست قرار داده نشده اند.

دوربین

عکاسی با دوربین تک تک این دستگاه ها کار بسیار لذت بخشی محسوب می شود، چرا که هر یک از آنها دارای برتری منحصر به فردی است و در مجموع در این بخش با سه تا از بهترین دوربین های موبایل روبرو هستیم.

بر روی کاغذ اکسپریا زد ۱ با یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی از دو دستگاه دیگر با سنسورهای ۱۳ مگاپیکسلی، بسیار جلوتر است، اما در واقعیت و با مقایسه عکس های به ثبت رسیده می توان نتیجه گرفت که چنین فاصله ای بین دوربین ها وجود ندارد.

تصویر ثبت شده توسط دوربین جی۲

تصویر ثبت شده توسط دوربین اس۴

تصویر ثبت شده توسط دوربین زد۱

زد ۱ به لطف سنسور قدرتمندترش تصاویری با جزییات بیشتر را شکار می کند و امکان زوم بهتری را برای کاربر فراهم می آورد. اما هنگامی که بحث رنگ و لعاب عکس ها مطرح شود، نگاه ها به سمت اس ۴ و جی ۲ خواهد چرخید. این دو دستگاه رنگ ها را گرمتر و مناظر را به خاطره انگیز ترین نحو ممکن به ثبت می رسانند.

گشادگی دهانه لنز زد ۱ f/2.0 است که در مقایسه با دهانه f/2.2 جی ۲ و اس ۴ حاشیه برتری نسبی دارد. فاصله کانونی زد ۱ نیز ۲۷ میلیمتر است که نسبت به اس ۴ با فاصله کانونی ۳۱ میلیمتر بهتر است و به شما امکان عکاسی از گستره دید وسیع تری را می دهد.

تصویر ثبت شده توسط دوربین جی۲

تصویر ثبت شده توسط دوربین اس۴

تصویر ثبت شده توسط دوربین زد۱

دوربین زد ۱ را از لحاظ سرعت می توان برتر از دو گزینه دیگر دانست. اس ۴ هنگامی که با نهایت کیفیت خود عکاسی کند، در بعضی مواقع نیاز به چند ثانیه زمان جهت پردازش تصویر دارد و در این مدت شما باید دست خود را ثابت نگه دارید چرا که در غیر این صورت با تصویری تار مواجه خواهید شد. جی۲ نیز در نور کم، زمان زیادی را صرف فوکوس می کند که خود این عامل می تواند باعث از دست رفتن سوژه ها شود.

تصویر ثبت شده توسط جی۲

تصویر ثبت شده توسط دوربین اس۴

تصویر ثبت شده توسط دوربین زد۱

تصویر ثبت شده توسط دوربین جی۲

تصویر ثبت شده توسط دوربین اس۴

تصویر ثبت شده توسط دوربین زد۱

از سوی دیگر جی ۲ با برخوردار بودن از لرزشگیر اپتیکال (Optical Image Stabilization) قادر است تصاویر را با کمترین لرزش ممکن به ثبت برساند. اگر تصاویر دوربین این محصول را در کنار دو دستگاه دیگر قرار دهید، با مقداری زوم کردن اطراف سوژه های داخل عکس، مشاهده می کنید که میزان سایه ها و هاله ها به میزان قابل توجهی کاهش داشته و تصاویر با دقت بیشتری ثبت شده اند. جی ۲ همچنین قادر به فوکوس چندگانه است و می تواند بر روی ۹ نقطه در تصویر فوکوس نماید.

نرم افزار

هر شرکتی رابط کاربری مخصوص به خود را بر روی اندروید نصب می کند و از این طریق سعی می کند امکانات متفاوتی را در اختیار مشتریانش قرار می دهد. سامسونگ با رابط TouchWiz تا چندی پیش بی شک یکی از پر امکانات ترین سیستم عامل های موبایل را ارائه می داد، اما امروز به جرات می توان گفت ال جی نیز با عرضه جی ۲، بخش نرم افزار خود را به شدت تجهیز نموده و فاصله را با رقیب همونطش به حداقل رسانده.

در این میان نرم افزار همواره یکی از نقاط ضعف سونی به حساب می رفته. در بررسی محصولات سونی همیشه از کمبود قابلیت های نرم افزاری نوشته ایم و جالب اینکه در طول عرضه محصولات مختلف این شرکت، کمترین تغییر و بهبود را در این بخش شاهد بوده ایم. در ادامه برخی از بخش های نرم افزاری سه دستگاه را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد:

Notification Center

اس ۴

زد۱

جی۲

بیشترین امکانات در بخش Notification Center توسط ال جی فراهم می شود. در جی ۲ شاهد آن هستیم که ۱۹ گزینه میانبر برای تنظیمات در نوار بالای NC قرار گرفته اند، که البته شما می توانید ترتیب آن ها را نیز بر مبنای میزان استفاده خود تغییر دهید. سامسونگ نیز ۲۱ گزینه را در این بخش دارا است و امکان تغییر مکان گزینه ها را هم برای کاربرانش فراهم کرده است.

اما سونی تنها ۴ میان بر را عرضه می کند که در مقایسه با دو رقیب دیگر تعداد بسیار کمی به حساب می آید. جالب اینکه همین ۴ میان بر هم دارای کمبود هایی هستند. برای مثال در جی ۲ و اس ۴ با نگه داشتن هر گزینه به منوی اختصاصی آن برده می شوید و می توانید به گزینه های بیشتری دسترسی داشته باشید، اما در زد ۱ این امکان را ندارید.

مثلا فرض کنید می خواهید wifi را روشن کنید و سپس از میان شبکه های موجود یکی را انتخاب کنید. ال جی و سامسونگ امکانی را فراهم کرده اند که با یکبار لمس میان بر مربوطه، wifi دستگاه روشن می شود و با نگه داشتن آن لیست شبکه های موجود جهت انتخاب ظاهر می شود، اما سونی تنها امکان روشن کردن wifi را در میان بر آن قرار داده.

در حالی که امکانات سونی در NC به نوار میان بر ها خلاصه می شود، سامسونگ و ال جی راه خود را ادامه می دهند. جی ۲ و اس ۴ هر دو نواری مخصوص برای کنترل میزان روشنایی صفحه نمایش دارند که البته گزینه Auto Brightness هم در کنار آن قرار دارد. جی ۲ علاوه بر موارد ذکر شده، دو مورد دیگر را هم در این بخش ارائه می دهد. یکی نواری برای کنترل صدای تلفن است و دیگری نواری مخصوص برای اجرای اپلیکیشن های Qslide که در ادامه به آنها بیشتر خواهیم پرداخت.

Keyboard

کیبورد زد۱

کیبورد جی۲

کیبورد اس۴

شاید تصور کنید که کیبورد یکی از بدیهی ترین بخش های هر سیستم عامل است و دیگر مقایسه آن لزومی ندارد. اما باید بگوییم که حداقل در زمینه کیبورد فارسی اینچنین نیست و سه دستگاه تفاوت های مهمی را با یکدیگر دارا هستند. مهمترین عاملی که می توان به آن اشاره کرد، چینش حروف بر روی صفحه نمایش است.

در این بخش سونی بهترین عملکرد را دارد و بیشترین میزان حروف را در اختیار قرار می دهد. در حالی که ال جی و سامسونگ حرف های «ظ، ض، ذ، غ، ژ» را در کیبورد خود پشت دکمه ای دیگر پنهان می کنند، سونی این کار را تنها با حرف «ژ» انجام داده و با در دسترس قرار دادن سایر حروف، سرعت تایپ را بسیار بالا برده.

روش تایپ سوایپ یا همان تایپ لغزشی بدون برداشتن انگشت از روی کیبورد لمسی نمایشگر، از اندروید ۴.۲ به صورت پیشفرض برای زبان انگلیسی فعال شد. روشی لذت بخش که اگر به آن مسلط شوید، قطعا از کار با آن لذت خواهید برد. سونی و سامسونگ هر دو این ویژگی را برای زبان فارسی نیز فعال کرده اند و با پیش بینی کلمات، بستر مناسبی را برای افزایش سرعت تایپ کاربران فراهم نموده اند.

فرمان های حرکتی

سامسونگ یکی از پیش قراولان فرمان های حرکتی در تلفن های هوشمند به شمار می رود. قابلیت هایی که در هنگام معرفی گلکسی اس ۴ بار تبلیغاتی گسترده ای را برای آن به همراه آورند، اما بعدها و با بررسی دقیق تر این دستگاه توسط سایت های مختلف، مشخص شد که هنوز به بلوغ کافی نرسیده اند و در عمل کاربرد چندانی ندارند.

ال جی نیز در راستای تقویت محصولات در زمینه نرم افزار، بسیاری از قابلیت های سامسونگ در این بخش را کپی کرده. مثلا ویژگی Smart Video هنگامی که صورت شما از صفحه نمایش برگردد، پخش فیلم را متوقف می کند؛ و یا Smart Screen که با تشخیص چشم های کاربر از خاموش شدن نمایشگر هنگام انجام کارهایی مانند مطالعه، خودداری می کند.

برخی از ویژگی ها هم با استفاده از Gyroscope دستگاه محقق می شوند. برای مثال هنگامی که موبایل زنگ بخورد، تنها با کنار گوش قرار گرفتن دستگاه، تماس برقرار می شود. سامسونگ در این قسمت امکانات بیشتری نسبت به ال جی ارائه می دهد، اما می توان گفت که ال جی به خوبی بسیاری از قابلیت های کلیدی را از هم وطنش الهام گرفته و آن ها را در جی ۲ پیاده کرده.

شایان ذکر است که سونی هیچگونه امکانی را در این بخش به کاربرانش ارائه نمی دهد.

Multi Tasking

توانایی اندروید در مولتی تسکینگ یکی از مواردی است که طرفداران این سیستم عامل همواره به آن افتخار می کنند و در مقابل iOS آن را یکی از عوامل برتری می دانند. این روزها شرکت ها به لطف قدرت سخت افزاری بالای محصولات شان، این بخش را بسیار جدی گرفته و سعی دارند امکانات بیشتری را بر مبنای آن در اختیار کاربران قرار دهند.

سامسونگ برای این بخش ویژگی MultiWindows را طراحی کرده. به کمک این قابلیت شما می توانید نمایشگر خود را به دو بخش تقسیم کنید و همزمان با برنامه مشغول به کار شوید. البته هر اپلیکیشنی در این قالب نمی گنجد و شما باید از میان ۱۱ برنامه ای که در اختیارتان قرار می گیرد، آنهایی که می خواهید را انتخاب نمایید.

ال جی و سونی اما راهبردی متفاوت با سامسونگ را در نظر گرفته اند و اپلیکیشن های خود را در قالب پنجره ای مجزا بر روی برنامه ای که در حال اجرا است، نمایش می دهند. برنامه های شناور ال جی Qslide Apps نامیده می شوند و سونی نیز اپلیکیشن های خود را Small Apps نام نهاده.

در هر دو محیط ۹ اپلیکیشن در اختیار شما قرار می گیرد. در پنجره های ال جی این امکان را دارید تا شفافیت پنجره ها را تغییر دهید. مزیت پنجره های مجزا با قابلیت MultiWinodws سامسونگ این است که شما می توانید آن ها را بر روی هر اپلیکیشنی که می خواهید اجرا کنید و از این طریق کمتر به برنامه های پیش فرض محدود می شوید.

باتری

هرچقدرم که دستگاه ها در بخش های مختلف بر یکدیگر برتری داشته باشند، به محض اینکه باتری آن ها تمام شود، به یک تکه آجر بی مصرف تبدیل می شوند؛ به همین علت است که داشتن یک باتری قدرتمند از جمله مهم ترین ویژگی های یک محصول به حساب می آید.

زد۱ و جی۲ هر دو دارای یک باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر در ساعتی هستند، در حالی که باتری اس۴ تنها ۲۶۰۰ میلی آمپر در ساعت قدرت دارد. در میان این سه دستگاه می توان جی۲ را برنده واقعی دانست. باتری فوق العاده پرچمدار ال جی تا ۲ روز شما را همراهی می کند و لذت همراه داشتن طولانی شارژ را به همراه خود می آورد. اس۴ هم با وجود اینکه باتری کم قدرت تری دارد، اما به علت پردازنده ضعیف تر و همچنین نمایشگر کوچکتر در مقایسه با جی۲، باز هم عملکرد بسیار خوبی دارد و کاربر خود را راضی می کند. در نهایت زد۱، در زمینه مدت زمان مکالمه، بیشتری شارژ را فراهم می کند، اما در مجموع از دو دستگاه دیگر زود تر نیاز به برق پیدا می کند.

جمع بندی

همانطوری که خواندید هر یک از این غول های زیبا، می توانند گزینه ای ایده آل باشند برای بر عهده گرفتن کارها دیجیتال شما در زندگی همراه. برای اینکه بتوانید گزینه مناسب برای خود را از میان آن ها برگزینید، تنها کافیست تا لیستی از نیاز های خود به ترتیب اولویت بسازید. کیفیت دوربین، جنس بدنه، باتری، ویژگی های نرم افزاری و … همگی از عواملی هستند که باید در لیست خود بگنجانید تا بتوانید همراه آینده زندگی خود را انتخاب نمایید.

قیمت

LG G2: یک میلیون و ششصد و هشتاد و پنج هزار تومان
Sony Xperia Z1: دو میلیون تومان
Samsung Galaxy S4: یک میلیون و هفتصد و چهل هزار تومان

‫با خواندن مقایسه انجام شده، اکنون ندای قلبتان کدام محصول را به شما پیشنهاد می دهد؟‬

بررسی توسط سایت نارنجی
[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

28 دیدگاه ها

    • والا صفحه نمایش Z1 که قدرتمندتر هست زیر نور مستقیم آفتاب ، ولی من با Z Ultra هم زیر نور مستقیم کار کردم و واقعاً فوق العاده بود !
      حالا اینکه این آزمایشات چقدر صحت داره رو باید تحقیق کرد !

  1. بسیار سپاسگذارم
    از این جهت پرسیدم که یکی از دوستان از اونور اپل اورده بود ولی با سیم کارت اینجا کار نمی کرد که هزینه ای رو پرداخت کرد و انلاک شد گویا ..
    در هر صورت ممنون از پاسخ کامل شما …

    • خواهش میکنم عزیز جان …
      داستان اَپِل هم همینطوره !
      اگر Sim-Free ( یا همون آنلاک ) نباشه ، باید برای آنلاک کردنش دردسر کشید !
      نسخه های جهانی این دنگ و فنگ ها رو ندارن دیگه !

  2. سلام اقا سینا به خاطر تجربیات شما راهنمایی میخوام ازتون ..
    منم قصد خرید sony xperia Z1 رو دارم. تا 1 ماه دیگه میرم هلند – آلمان به نظرتون از اونجا بگیرم بهتره یا نه همین جا بگیرم؟ ایا اونجا هم داستان فول پک و .. هم هست یا نه ؟ یه هزینه ای هست که گوشی رو که از اونور اومده اینجا باید انلاک کرد اون چقدره ؟
    می صرفه که از اونور بگیرم یا نه ؟ ممنون میشم پاسخ بدین ..
    راستی گوشی سفیدش شکیلتره یا مشکی ؟ بدون در نظر گرفتن اثر انگشت ؟

    • سلام عزیز جان

      خواهش میکنم ، در خدمتتون هستم …

      به سلامتی انشالله !
      از اونور بگیرید خیلی بهتره و قیمتش هم براتون به صرفه تر در میاد ؛
      تا اون موقع باز هم Off میخوره و به نفعتون میشه !

      والا اگر از اروپا بگیرید دیگه این داستانها نیست !
      اونجا منطقه بندی هست و اطمینان یکی از Basic ترین عادتهای خارجیهاست !
      اگر پکی کامل باشه مثل ایران جعبه اش رو خالی نمیکنن به شما تحویل بدن ، خیالتون راحت !

      عزیز دلم شما Sim-Free بگیرید دیگه !
      2 نسخه داره Z1 :
      یک نسخه قراردادی ( که برای اُپراتورهاست و تنها در همون اُپراتور کار میکنه ؛ البته مثلاً اگر مثل AT&T به جز آمریکا در انگلستان هم Service Provider داشته باشه ساپورت میکنه ) ؛
      و یک نسخه Sim-Free یا همون Unlock ( نسخه بین المللی ) .
      شما این نسخه دوم رو بگیرید .
      خدا رو شکر دنگ و فنگ هم نداره و اگر گوشی اُپراتور رو بخوان به شما بدن ، باید قرارداد ببندید ( که خوب ، صراحتاً متوجه میشید ) .
      فقط حواستون باشه که گوشی رو از اونور روشن کنید و دست بگیرید و از گیت رد شید !
      در غیر اینصورت ( اگر پلمپ باشه و در ساک ) ازتون مالیات و هزینه گمرکی میگیرن !
      گوشی رو دست بگیرید و روشنش کنید ، جعبه رو بندازید داخل ساکتون ؛
      اگر هم سوال کردن میگید دارم استفاده میکنم ازش !

      والا رنگ یه موضوع سلیقه ای هست ؛
      منتها دوستان من که خیلی مشکی پرست بودن ، وقتی سفید رو دیدن نظرشون برگشت و گفتن Z1 رو باید واقعاً سفید گرفت !
      یه تیکه الماسه سفیدش !
      یه جورایی سلطنتی هست رنگ سفیدش !
      حالا از نزدیک ببینید کاملاً متوجه میشید !

      • سینا جان سلام، ان شاالله مبارکتون باشه و به خیر و خوشی استفاده کنی.
        راستش من هم Z1 گرفتم، البته با رنگ مشکی و به صورت فول پک و بدون گارانتی. مدل C6903. راستش این اسمارت فون اولین اسمارت فونی هست که خریدم. و البته هنوز ناشی هستم.
        راستش کامنت ها تون رو که میخوندم دیدم که تا حدودی با هم تفاهم داریم. به خاطر اینکه من هم یه رم 64 و یک قاب ژله ای براش خریدم ولی اسکرین پروتکتور داخل پکش موجود بود. فقط مونده که براش یه هندزفری بلوتوث خوب هم بگیرم. ( البته بیشتر به خاطر حفظ امنیت ).
        سینا جان این ایمیل منه و میخواستم که اگر امکان داشته باشه شماره تون رو برام بفرستید تا اگر بشه درباره آپدیت کردن به فریمور جدید باهاتون مشورت کنم و ازتون کمک بگیرم. راستش هر کاری میکنم آپدیت فریمور جدید برام نمیاد، عجیبه؛ حتی چند نفر آپدیت کردن ولی من تا حالا نتونستم.
        avsajad@hotmail.com
        خیلی ممنون.

  3. حتماً علی جان !
    آفرین !

    علیرضای عزیز با و بدون گارانتی بودنش ملاک نیست ؛
    بچرخ چیزی که میخوای رو پیدا کن !
    به خدا گارانتی هیچ کاری برای هیچ کس انجام نمیده !
    من مجبور شدم سفیدش رو بگیرم ، با گارانتی بودنش اصلاً برام مهم نبود !
    چون سفیدش کمیاب شده من سریع گرفتم !

    ببین داداش گلم ، هر 2 رنگ با و بدونِ هست …
    با گارانتی فقط کابل و شارژر داره ، قیمتش بین 2.050 تا 2.250 هست ؛
    بدون گارانتی هم فول پک داره و هم هالف پک ؛ قیمتش هم بین 1.850 تا 2.000 هست !
    بدون گارانتی فول پک ( که الان نیست دیگه اصلاً !!! ) داخل جعبه اش یه داک مخصوص Z1 داره ، یه هندزفری مدل MH750 ، برچسب صفحه مخصوص این گوشی ، 2 عدد تگ سونی و کابل و شارژر !
    هالف پک فقط کابل و شارژر و هندزفری داره !
    شرکت آرین رسماً داره دزدی میکنه !
    جایِ هندزفری در پکیج گوشی من خالی هست به خدا !
    من توصیه میکنم بدونِ بگیر ؛
    اگر تونستی فول پک پیدا کنی که خیلی خوش شانسی ؛
    نشد که همین هالف پک یا پک ناقص رو بگیر !
    فقط سریعتر اقدام کنید بچه ها !

    بچه ها همین الان به صورت اتفاقی گفتم یه عکسی با گوشی بندازم …
    رفتم توی حال و چند تا عکس انداختم !
    WoW !
    واقعاً باورم نمیشه !
    من گوشیمو هنوز به آخرین فیرمور که کلی تغییرات درش هست آپدیت نکردم ؛
    ولی عکس ها در همون حالت Superior Auto Mode ( که 8 میگیره ) چی بود !!!
    عکس ها رو منتقل کردم به کامپیوترم و تو مانیتور 23 اینچم تماشا کردم !
    واقعاً تعجب کردم !
    عکس با 20 مگ هم انداختم ؛ بدون اُفت کیفیت زوم کنید !
    واقعاً چقدر شایعه پراکنی میکنن !
    من خودمم باورم شده بود این گوشی توی حالت اوتو مشکل داره !
    فعلاً میخوام عکس از بنچ و هوم گوشیم بزارم روی انجمن ؛
    لینک میدم .
    اگر دوست داشتید و درخواست زیاد بود همین عکس های اتفاقی رو هم میزارم براتون !

    • بسیار عالی،مبارکتون باشه!واقعا منتظر عکسهای این گوشی تو شرایط کاملا متنوع در حالت اتو(8مگاپیکسل) و دستی(20 مگاپیکسل) هستیم که بدون قصد و غرض باشه!
      اگه امکانش بود،تو شرایط مختلف عکسها رو به مدیر سایت(آقا هادی)بدین تا با اسم خودتون تو پرتال بزارن.
      ممنون

      • قربانت مهدی جان …
        حتماً !
        مطمئن باشید هیچ گونه قصد و غرضی در کار نیست و از صحت تست ها اطمینان داشته باشید !
        دارم یه کاری میکنم که قبل و بعد از آپدیت عکس ها رو تهیه کنم !
        اگر وقتم بهم این اجازه رو بده سریعاً تست ها رو قرار میدم .

        دوستان فعلاً عکس از هوم و بنچ هایی که قولش رو دادم رو ببینید :

        http://xperian.ir/forum/thread4644.html#post55356
        ( بنچمارک )

        http://xperian.ir/forum/thread4775.html#post55354
        ( عکس از هوم اسکرین گوشیم )

        • عالیه!در مورد عکس ها هیچ عجله ای نیست سینا جان! نمونه عکسهای قبل و بعد از آپدیت واقعا فکر خیلی خوبیه!فقط در نهایت و بعد از آماده شدن عکس ها با هادی جان هماهنگ کنید.ایشالا با نمونه عکساتون کیفیت واقعی این لنز معلوم میشه.
          موفق باشید

          • باشه عزیز جان ؛
            انشالله …
            متأسفانه هادی جان در دسترس نیست !
            باید یه صحبتی با هم داشته باشیم .

    • واقعا ممنون.راهنماییتون مثل همیشه عالی. تصمیم خودم رو گرفتم قطعی
      واقعا مرسییییییییییییییییییی
      ممنونم ازت

  4. پس سینا جان با عشقت
    خوشبخت بشی
    باهم برین حمام – استخر و زیر بارون ( آیکون خنده )
    حسابی به هر دوی شما خوش میگذره
    شما اول خوشبخت شدی بعد نوبت من میرسه
    اول بزرگتر ها بعد کوچک تر ها
    هیشکی نمیتونه مثل من خوشبخت باشه ( صمد آقا )

    • مجتبی جون قضیه رو مورد دارش نکن دیگه … :))))))

      آقا بالاخره گرفتم !
      چه بلاهایی سرم اومد ، دیگه بماند !
      خیلی هم گرون افتاد برام !

      • چند برات دراومد آقا سینا؟

        من امروز رفتم بازار موبایل اصفهان گوشی رو آورده بودن
        با گارانتی قیمت کردم از 1965000 تا 2050000 بود
        ایشالا تا آخر هفته یه سفیدشو میخرم.

        • 2.250 علی جان …
          با گارانتی آرین ، رنگ سفید .
          متأسفانه امروز تهران و رشت اصلاً سفیدش موجود نبود ؛
          به علت اینکه واردات رو از شنبه کم کردن ، سفیدش شده مثل طلا !
          مشکیش رو داشت و میتونستم 1.100 بگیرم ؛
          اینو با چه بدبختی از زیر سنگ پیدا کردیم ( یکی خرید قبلی داشت ) به این قیمت .
          توی پکیجش هم فقط کابل و شارژر هست ، هندزفری رو برداشته آرین !
          یه هندزفری اصلش ( همون MH750 که از داخل جعبه برداشته شده ) ، یه برچسب صفحه مخصوص و گارد ژله ای پشت بهمراه یه مموری کارت 64 گیگ هم گرفتم .
          مدل هایی هم که گارانتی شده همه LTE هستند ( به شماره مدل C6903 ) .
          اگر میخوای بگیری هر چه سریعتر اقدام کن و وقت رو نکش !
          خیلی از سایتها ناموجود زدن !
          دور جدید تحریم ها داره پیاده میشه و موبایل یکی از ابزارهایی هست که جزو تحریم هاست .
          نزار به تعطیلات آخر هفته برسه …

          • تورو خدا یکی بمن کمک کنه
            نمیدونم بدون گارانتی فول پک بگیرم یا با گارانتی و بدون هیچی؟؟
            خاهشا با دلیل بگید .خیلی مهمه برام بهترین انتخاب رو بکنم

          • حتما
            خودمم قصدم اینه که سریعا تا قبل عید سفیدشو بخرم

  5. نه هنوز داداش سینا
    من چیزی که میخواهم بخرم
    این قدر بالا و پایین میکنم
    یک وقت پشیمون نشم
    درضمن
    من یک حسن خوبی در خرید گوشی که دارم
    حوصله زیاد

    • خوبه داداش گلم …
      منم حسابی تحقیق میکنم ، تجربه میکنم ، بعد میگیرم !
      همین Z1 رو از اولین خبرهاش دنبال کردم تا الان که دارم میگیرمش !

  6. چیزی که حوصله آدم رو سر میبره
    انتظار هست
    اونم اگه عشقت باشه دیگه …………………….
    حالا من به عشقم گفتم حالا در مغازه بمون
    تا یک موقع بیام ببرمت تا شکار لحظه ها کنیم

  7. سینا خان حال می کنم همه جا هستی!
    همه چیز رو حرفه ای میبینی و حرفه ای برخورد می کنی.
    ایول! ما منتظریم گوشی رو بگیری و اون عکسایی که قولش رو داده بودی بگیری!!!
    مرسی

    • خواهش میکنم ناصر جان ؛
      نظر لطفته …

      ایشالا …
      والا خودمم دیگه از انتظار خسته شدم ! 😀

  8. متأسفانه شاهد جهت گیری های بسیار خلاف واقع در این نقد و بررسی بودیم !
    انتظار داشتم یه کمی واقع بینانه تر بررسی کنن و اینقدر جهت گیری های برندی نداشته باشن !
    حیف که سونی هیچ وقت خودشو وارد بازی کثیف خرید رسانه های شرکت های کُره ای نمیکنه !

    همونجا کامنت گذاشتم !
    همه میدونید Z1 چی هست و نیازی به توضیح نیست !
    فقط یه نکته رو اینجا هم بگم که اگر میخواید یه مثال بارز از برند پرستی شخصی که مقاله رو نوشت داشته باشید ؛
    به عکسی که آپدیت برای Z1 اومده ( همین فیرموری که گوشی رو از این رو به اون رو میکنه ) توجه کنید ، که آپدیت رو انجام نداده !
    چقدر تعصب ؟! چقدر ساختن نقطه ضعف از نقاط قوت ؟! باز کاربر خودش میدونه چی باید بخره !

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً دیدگاه خود را وارد کنید
Please enter your name here