زوم اپتیکال واقعی سونی اکسپریا 1 مارک IV چیست و چگونه کار می کند؟

2
۴۲,۰۹۰

گوشی هوشمند پرچمدار سونی Xperia 1 IV مملو از ویژگی های باورنکردنی است که یکی از هیجان انگیزترین آنها اولین لنز زوم اپتیکال واقعی است که در تلفن های هوشمند یافت می شود.

اما ، ممکن است تعجب کنید که زوم اپتیکال واقعی دقیقا به چه معناست و چگونه با فناوری فعلی تلفن های هوشمند مقایسه می شود. بنابراین ، بیایید به کشف این موضوع بپردازیم و دریابیم که قضیه از چه قرار است.

مکانیزم زوم در اکثر گوشی های هوشمند چگونه کار می کند؟

اکثر گوشی های هوشمند دارای دوربین با فاصله کانونی ثابت هستند. در عکاسی سنتی ، این لنز ها به عنوان لنز های پرایم شناخته می شوند و اغلب به دلیل کیفیت تصویر عالی و مقرون به صرفه بودن در مقایسه با لنزهای زوم ممتاز استفاده می شوند. لنز های زوم عکاسی نیز معمولا بزرگ ‌تر و سنگین ‌تر از لنز های پرایم موجود هستند.

در گوشی ‌های هوشمند ، استفاده از لنز های ثابت به دلیل محدودیت ‌های اندازه ، جزو معقولانه ترین انتخاب ها هستند. به هر حال ، هیچ کس یک تلفن L شکل با یک لنز عظیم که از پشت آن آویزان است را نخواهد خرید. بنابراین ، برای دور زدن محدودیت‌ های فواصل کانونی ثابت ، سازندگان گوشی‌ های هوشمند مشابه کاری که بسیاری از عکاسان انجام می ‌دهند را تکرار کرده و کیف (بدنه پشتی گوشی) خود را با لنز های پرایم با طول‌ های مختلف پر کرده اند. البته ، در حوزه تلفن های همراه ، این به معنای داشتن یک آرایه دوربین با معمولا یک دوربین فوق عریض ، دوربین واید معمولی و دوربین تله فوتو است.

زوم اپتیکال واقعی سونی اکسپریا 1 مارک IV چیست و چگونه کار می کند؟

وقتی روی اکثر گوشی‌ های هوشمند عمل نیشگون گرفتن صفحه نمایش را انجام می دهید ، بین این دوربین‌ ها جا به ‌جا می‌ شوید و فواصل کانونی بین آن‌ ها ، تصاویر برش خورده دیجیتالی از نزدیک ‌ترین دوربین عریض ‌تر به شما نشان داده می شود. این یک راه حل بسیار هوشمندانه است ، اما به این معنی است که کیفیت تصویر در فاصله کانونی به طور قابل توجهی بدتر می شود. همچنین هنگامی که لنز بعدی را انتخاب می کنید ، تصویر می تواند حاصل یک پرش بسیار بی کیفیت باشد ، زیرا باز تولید رنگ لنز های کمکی همیشه آنطور که ما می‌خواهیم با کیفیت آنچه که می بینیم یکسان نیست.

نحوه عملکرد زوم اپتیکال واقعی در گوشی Xperia 1 IV

سونی اکسپریا وان مارک IV دارای دوربین های ثابت استاندارد و فوق عریض در کنار لنز زوم تله فوتو معادل 85 تا 125 میلی متری است. لنز تله فوتو دارای زوم اپتیکال واقعی است ، به این معنی که به روشی مشابه با لنز های زوم سنتی برای دوربین‌ های DSLR و دوربین‌ های بدون آینه ، فقط در مقیاس بسیار کوچک ‌تر عمل می‌ کند.

لنز های زوم با حرکت فیزیکی عناصر نوری به منظور تغییر فاصله کانونی کار می کنند. ساده ترین راه برای متصور شدن مکانزیم عملکرد این لنز ها ، تصور کارایی ذره بین است. هر چه ذره بین را عقب تر بکشید ، جسمی که به آن نگاه می کنید بزرگتر به نظر می رسد. لنز های زوم کمی هوشمند تر از آن هستند ، اما اصل اساسی کارایی آنها یکسان است. سونی برای قرار دادن چنین ویژگی در گوشی پرچمدار خود ، دوربین را به پهلو نصب کرده است و از روشی شبیه پریسکوپ برای عکاسی از گوشه استفاده می کند که روشی بسیار هوشمندانه است.

در عمل ، افزودن زوم اپتیکال واقعی به این معنی است که فواصل کانونی بین 85 تا 125 میلی ‌متر به جای برش دیجیتالی ، از زوم مکانیکی بهره می‌ برند. تمام فواصل کانونی میانی کیفیت ، دقت رنگ و وضوح مشابه آنچه در انتهای مقیاس بزرگنمایی وجود دارد را حفظ خواهند کرد.

زوم اپتیکال واقعی چقدر می تواند برای شما مفید باشد؟

در گوشی Xperia 1 IV ، سونی همچنان به فاصله کانونی ثابت برای دوربین های فوق عریض و اصلی متکی است که دلیل آن به احتمال زیاد به خاطر محدودیت های اندازه است. اگرچه که دیدن کل محدوده تحت پوشش یک زوم اپتیکال در آینده شگفت انگیز خواهد بود.

زوم اپتیکال واقعی سونی اکسپریا 1 مارک IV چیست و چگونه کار می کند؟

با این حال ، در حال حاضر ، ما فکر می کنیم این یک راه هوشمندانه برای نزدیک شدن به حل این مشکل باشد. هنگامی که با سنسور اصلی یا فوق عریض عکاسی می کنید ، به احتمال زیاد می توانید به سادگی از سوژه خود نزدیکتر یا دورتر شوید. از سوی دیگر ، با عکس هایی که از طریق لنز تله فوتو قرار است ثبت کنید ، ممکن است اصلا نیازی به نزدیک تر شدن به سوژه نباشد.

در این صورت و اگر برای مثال ، کادربندی ایده ‌آل شما به فاصله کانونی 95 میلی‌ متری نیاز دارد ، می ‌توانید بدون افت کیفیت روی آن زوم کنید. اما با سیستمی که به دوربین های ثابت متکی است ، در عوض با برش دیجیتالی فریم مورد نظر خود ، کیفیت تصویر به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.

اگر احساس می کنید فردی خلاق هستید ، زوم اپتیکال می تواند ابزاری عالی برای ویدیو گرافی نیز باشد؛ چرا که امکان زوم های سینمایی صاف و شاید حتی افکت معروف سرگیجه (Vertigo) را برای شما فراهم می کند.

نظر شما درباره مکانزیم زوم انقلابی سونی چیست؟ آیا بزودی شاهد این فناوری در محصولات سایر شرکت ها خواهیم بود؟

[تعداد: 5    میانگین: 5/5]

2 دیدگاه ها

  1. گذاشتن اسم زوم اپتیکال واقعی بر روی این دوربین خودش خیلی حرفه!!!! مخصوصا کلمه واقعی!!!!! اشاره به کمپانی هایی هست که زوم به اصطلاح اپتیکال روی گوشی های خودشان میذارند و با اعداد و ارقام فقط بازی می کنند ولی در عمل هیچی

  2. سال ۸۵ که دوربین دیجیتال کامپکت خریدم و از زوم دیجیتال۴ استفاده کردم فهمیدم زوم اپتیکال داشتن دوربین چقد برای عکاسی لازمه . این کار سونی واقعا قابل تقدیره که در یک بدنه ی جمع و جور تونسته این زوم رو دراختیار عکاس بذاره.

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً دیدگاه خود را وارد کنید
Please enter your name here