اخیرا شرکت کره ای سامسونگ الکترونیکز در گزارشی مشخص کرده است که شدیدا به دنبال ربودن گوی سبقت از رقیب دیرینه اش یعنی سونی است و می خواهد به جایگاه و رتبه ژاپنی ها برای همیشه دست درازی کرده و آن را تصاحب کند. تمام تمرکز سونی اما بر روی تامین سنسور های دوربین شرکت هواوی است که دلیل این کار ژاپنی ها نیز به وضوح مشخص است ، هواوی بزرگترین فروشنده گوشی های هوشمند در دنیا بوده و تامین سنسور های هواوی یعنی فروش بیشتر سنسور های سونی آن هم بیشتر از هر شرکت دیگری. اکنون این استراتژی شکست خورده و سامسونگ با مناسب دیدن شرایط قصد دارد تا از رقیب قدیمی و دیرینه خودش سبقت بگیرد.
شرکت سونی اکنون بیش از نیمی از بازار سنسور های دوربین را در اختیار خود دارد اما به دلیل معطوف کردن توجه ش به تامین نیاز های شرکت هواوی ، سامسونگ می تواند با گرفتن سفارش از شرکت های بزرگ دیگری که دوست ندارند پشت سر هواوی باشند این رقابت را پیروز شود. در این میان ، اعتبار جهانی شرکت هواوی به لطف همکاری مستقیمش با دولت چین تحت تاثیر قرار گرفته و آسیب دیده است. این برند در ایالات متحده آمریکا محروم شده است و برای مثال ، هر شرکتی که با کمپانی هواوی داد و ستد تجاری داشته باشد نیز شامل محرومیت خواهد شد مگر آنکه در شرایطی خاص و تحت نظر دولت ایالات متحده آمریکا باشد.
سونی با اینکه یک شرکت ژاپنی است اما نفوذ زیادی در آمریکا هم دارد ، با این وجود ، این محرومیت ها می تواند مستقیما به توانایی فروش کامل و تکمیل سفارش سایر کمپانی هایی که از سونی سنسور خریداری می کنند آسیب بزند.
یکی از مدیران سونی در مورد محدودیت های جدید اعمال شده توسط وزارت بازرگانی ایالات متحده در صادرات به شرکت هواوی در اوایل سال جاری گفت: “این چیزی نبود که ما انتظار داشتیم.”
همچنین گزارش شده است که سامسونگ موفق شده در بین ماه های آگوست تا سپتامبر (مرداد تا شهریور) سفارش های تامین سنسور زیادی از طرف سایر شرکت های بزرگ دریافت کند.
در حالی که سونی قادر نبود سنسور ها را به موقع به برخی از تولید کنندگان ارائه دهد و بنابراین قرارداد خود را به سامسونگ واگذار کرده ، اکنون احتمالا حسگر های کمتری را هم برای هواوی که گویا یک منبع پول نقد بزرگ است تامین می کند. همانطور که می توانید تصور کنید ، این وضعیت به همان اندازه که تصور می شود به یک وضعیت کابوس وار نزدیک شده و غول سنسور های دوربین ژاپنی در فشار قرار دارد.
سامسونگ دیرتر از سونی وارد بازار حسگر ها شد اما به آرامی در حال توسعه تجارت خود بود. این شرکت در سال 2018 اعلام کرد که می خواهد سونی را به عنوان تولید کننده شماره یک سنسور تصویر در بازار کنار زده و کره ای ها اکنون این شانس را دارند.
گفته می شود سامسونگ در حالی که بیشتر تلاش خود را صرف ادغام شرکت های کوچکتر مانند شیائومی و ویوو کرده است ، در مقیاس محدود با اپل و هواوی نیز همکاری می کند. اکنون که سونی در برابر حوادث هواوی نگران است ، سامسونگ نه تنها از فناوری رقابت با تجارت سونی برخوردار است بلکه از ظرفیت کارخانه تولید و عرضه نیز برخوردار است.
یک تحلیلگر آشنا به این موضوع به رسانه Nikkei Asia گفته است : “جبران کامل کاهش تجهیزات هواوی برای سونی در یک سال کار دشواری برای آنها خواهد بود.”
سامسونگ و سونی در مورد فناوری حسگر خود نیز استراتژی های متفاوتی دارند. در حالی که سونی به دلیل سرعت خواندن سریع ، عملکرد کم صدا و فناوری فوکوس خودکار بسیار فست مشهور است ، سامسونگ تلاش خود را معطوف وضوح عکاسی کرده است. این شرکت یک سنسور 180 مگاپیکسلی تولید کرده و همچنین در حال بهبود کلی ماژول دوربین برای گوشی های هوشمند است ، ترکیبی که شاید برای تولیدکنندگان دستگاه های جدید 5G جذابیت بیشتری داشته باشد. حتی اگر برای تولید کنندگان انتخاب سامسونگ دلیل اصلی شان نباشد هم ، عقب افتادن سونی در تولید سنسور هایی با مگاپیکسل بیشتر که اکنون به یک ترند در بازار تبدیل شده است می تواند دلیلی باشد که بیشتر سازندگان گوشی های هوشمند به سوی رقیب ژاپنی ها کوچ کنند.
یک مقام مسئول در تامین تجهیزات مورد استفاده در فرایند تولید سنسور های تصویر به نیکی آسیا گفته است:
“سونی موضع محتاطانه ای را حفظ می کند ، در حالی که سامسونگ دست به تهاجم در سرمایه گذاری می زند ، و گویا اکنون شانس با آنهاست.” “این دو شرکت اهدافی کاملا جدا را در سر می پرورانند.”
Nikkei Asia گزارش داده است كه بسته به تحولات جهاني ،
“سوني ممكن است در يك روند نزولی قرار بگيرد كه در صورت عدم برآورده کردن انتظار براي تقاضای كاملا محتاطانه نسبت به سرمايه گذاري ، منجر به از دست دادن قدرت رقابت شود. اگر چنین اتفاقی بیافتد ، ممکن است ژاپنی ها برای همیشه صدر جدول را به رقیبشان واگذار کنند.”
نظر شما در اینباره چیست؟ آیا می توانید تصویر کنید روزی سونی گوی رقابت را به سامسونگ واگذار کند؟ مگاپیکسل مهم تر است یا فناوری ها و تکنولوژی های پیشرفته در عکاسی؟
اول از این که سونی نباید با طناب پوسیده چینی ها ته چاه میرفت الآن هووای بخاطر سنسور های سونی کلی فروش داره و خودش ته لیسته، دوما اینک اگر سونی تغییر سیاست نده بازار سنسور ها هم از دست میده، مثل بازار موبایل و سونی vaio، در کل سونی کلا رو به افول است تبلیغات محدود داره بازار خاورمیانه از دست داده در رنگ محصولات تنوع کمی داره طراحی گوشی ها مثل همه تنوع نداره، جالب اینجاست ک تنها تلفن با صفحه نمایش ۴k ولی صفحه نمایش گوشی چینی جز بهترین ها اسم برده میشه همینطور ۲۱.۹ ک فقط سونی هست فروشش خیلی کمه وقتی سونی از طراحی این سایز کنار بیاد سامسونگ شروع به ابعاد میکنه ک کلی فروش داره، همه این موارد به خاطر تبلیغات و تنوع کمه، پس سونی تا سیاست خودش عوض نکنه همین طور در همه زمینه ها کلی عقب می افتد
سونی بخش سنسورش جداس و هیچ ربطی به بخش موبایلش نداره واقعا شماها چی میفهمید بخش لوازم الکترونیکی سونی هم یکپارچه اس و سود و درآمدش هم جداس، به هر حال سامسونگ فقط کپی میکنه و تکنولوژی نو هم عرضه نمیکنه حتی اگه بازار رو هم از سونی بگیره نمایشگر ۴k سونی هم بیرقیب هس مثل گوشی های چینی آمار و ارقام خلاصه نمیشه. هیچ وقت هیچ برندی رقیب سونی نمیشه و اون همیشه بهترین باقی میمونه. شیا هم بخاطر قیمت پایینش فروش میکنه و بعضا دروغگو هم هس.
وقتی سنسور هاش یهو مثل بعضی سنسور زیر صفحه نمایشش از کار میافته بایدم بنازه به بازاز گرفتنش! چون اینجوری من و شما درگیر گارانتی میشیم کسی هم که در کشور ما پشتیبانس درست نمیکنه ینابر این پولت پریده. باز جاهای دیگه پشتیبانی میکنه حد اقل ولی چه فایده گوشیت یا مشکل باتری داره یا سنسور دوربین باز کنی؟! عددم ببره هشتصد مگاپیکسل کنه باز دوازه باشه ولی نویز کم باشه رابط کاربری ساده بهتره چون همه عکاس فوق حرفه ای نیستن ضمن اینکه زوم پانصد ایکس اپتیکالم بذارن چقدر درروز و یا موقع عکاسی لازم میشه؟! اولین گوشی ضد آب c702 که زد باز گفتن سامسونگ پارچه ضد آب ساخته بوده منتهی سونی کارهایی که الان مابقی میکنن چند مدت پیشش استفاده میکرده و واقعا از نظر کیفیت ژاپن حساستر عمل میکنه خود من چندین وسیله از نزدیک دیدم که کیفیت واقعا حرف اول رو توش میزد ژاپن ضمن اینکه سنسور بزنه نزنه برند قابل اعتماد باشه مهمه کدوم گوشیش ترکید؟ یک بار ترکید اونم طرف سری c رو فست شارژ کرنل زده بود و خراب کاری کرده.
سامسونگ هرچقدر بخواد بیاد زور بزنه
بهترین دوربین عکاسی ها متعلق به ژاپنی هاست، ولی باز سونی کاری کرده که هیچ دوربینی به پاش نمیرسه
چه در دوربین های حرفه ای و چه در دوربین گوشی
سامسونگ فقط دنبال تجملاته
عین زنایی که دنبال چشم و هم چشمی هستن
سامسونگ تنها شرکتی هس که بوی پول و سود دیوونه اش کرده وگرنه چیز جدیدی در حسگرها برای رو کردن و رقابت با سونی ندارد، سامسونگ فقط یه کپی کار دنباله رو سونی هس و دیگر هیچ.!
اولاً که سامسونگ رقیب دیرینه نیست این شرکت بی اصل و نسب چند سالی است که با تبانی و نابودی نوکیا مد شده و به هیچ وجه رقیب دیرینه به حساب نمیاد. ضمن اینکه سونی هیچوقت بیکار نمیشینه و جواب خوبی به زیاده خواهی های این برند بنجل کره ای خواهد داد همانگونه که سامسونگ با حسادت قصد ورود به دنيای کنسول های بازی را داشت ولی بدجوری تو دهنی خورد. سونی دیگر شرکت منفعل سالهای قبل نیست و آرام آرام در حال احیای بخش هایی از بازار که قبلا با سهل انگاری در اختیار کره ای ها و چینی های متقلب داده بود هست، هرگز اجازه نمیده که یکی از پرسود ترین بخش های تجارتش توسط شرکت حسود و زیاده خواه سامسونگ تهدید بشه.
قطعا بحث برسر رابطه غیرمستقیم مگاپیکسل و کیفیت عکس برای عکاسها حل شده، ولی اکثر خریداران گوشیها که افراد بی اطلاع یا کم اطلاع از دانش عکاسی هستند به فاکتورهایی مثل بالاتر بودن عدد مگاپیکسل دوربینشان یا تعداد دوربینشان اهمیت میدهند ، واقدام به خرید میکنند. این کم توجهی سونی به اعداد منجر به ضرر هنگفتی در بخش موبایل شد و اگر وضع بهمین منوال باشد دیری نمیپاید که سامسونگ سونی را کنار بزند و شود آنچه ما دوست نداریم بشود.
امیدواریم مدیریت جدید که انصافا خوب عمل کرده اجازه ی تحقق این تصور را ندهد و همچنان برتری سونی را در زمینه هایی مثل تولید حسگر دوربین حفظ کند.