سال گذشته بود که شرکت کره ای سامسونگ اقدام به معرفی سنسوری با اندازه 0.7µm پیکسل کرد و امسال نیز 4 مدل جدید برای این نوع سنسور در نظر گرفته است. هدف از این کار ایجاد ماژول های دوربین نازک تر و کوچکتر بوده و این سنسور ها که به ISOCELL Plus معروف هستند قرار است امسال با نام ISOCELL 2.0 وارد بازار شوند.
در مقایسه با سنسور های 0.8µm پیکسلی، مدل های جدیدتر 15 درصد کوچکتر بوده و ماژول های دوربینی که از این مدل استفاده می کنند می توانند تا 10 درصد نازک تر باشد و همین مورد باعث می شود تا برجستگی های دوربین کوچکتر باشند.
اما مدل ISOCELL HM2 نسل سوم سنسور های 108 مگاپیکسلی شرکت سامسونگ است که همانند مدل HM1 از تکنیک pixel binning به صورت 9 به 1 استفاده می کند و قادر است بزرگنمایی 3 برابری بدون افت کیفیت را ارائه کند. این سنسور همچنین همانند مدل قبلی خود از فوکوس خودکار Super-PD و ضبط ویدیو به صورت 4K و 120 فریم بر ثانیه پشتیبانی می کند. سنسور HM2 نسبت به مدل HN1 کوچکتر شده است. 1/1.52 اینچ در مقابل 1/1.33 اینچ.
اما سنسور ISOCELL GW3 یک نمونه با اندازه 0.8µm پیکسل است و در حالیکه اندازه آن مشابه سنسور های 48 مگاپیکسلی بوده، قادر است رزولوشن خروجی 64 مگاپیکسلی داشته باشد (اندازه این سنسور 1/1.97 اینچ است). این سنسور از روش Pixel binning به صورت 4 به 1 یا Tetracell استفاده می کند و ویژگی Smart-ISO در آن کمک می کند تا در شرایط نوری نامناسب هم تصاویر شفافی را ثبت کرد. سنسور GW3 می تواند ویدیو های 4K را به صورت 60 فریم بر ثانیه ضبط کرده و از تثبیتگر الکترونیکی تصاویر پشتیبانی کند.
دو سنسور اول هدفشان این است که بعنوان دوربین اصلی گوشی از آنها استفاده شود و ISOCELL GM5 نیز برای لنز های زوم پریسکوپی و لنز های زاویه عریض. استفاده از سنسور های 48 مگاپیکسلی برای عکاسی و فیلمبرداری به صورت زاویه عریض باعث می شود تا بتوان ویدیو های 1080p را به صورت 480 فریم بر ثانیه و ویدیو های 4K را به صورت 120 فریم بر ثانیه ثبت کرد. به عنوان یک دوربین پریسکوپی، این سنسور می تواند ویدیو های 4K را به صورت 60 فریم بر ثانیه ضبط نمایند.
از آنجایی که کوچکترین سنسور 32 مگاپیکسلی دنیا ساخته شرکت سامسونگ است، از این سنسور که با نام ISOCELL JD1 هم یاد می شود می تواند در حفره های نمایشگر یا دوربین های سلفی پاپ آپ استفاده کرد. این سنسور اندازه ای در حدود 1.0 µm پیکسل داشته و مشابه یک سنسور 16 مگاپیکسلی است. در لیست بالا دو سنسور GM5 و JD1 جزو اولین سنسور هایی هستند که از فناوری HDR زنده استفاده می کنند.
این حالت از قابلیت Tetracell استفاده کرده و سه تصویر با اکسپوژر های مختلف را برای پردازنده تصویری ارسال می کند، تصاویری با نوردهی طولانی، متوسط و پایین. در مقایسه با حالت HDR معمولی، سامسونگ می گوید که staggered HDR سریع تر بوده و مصرف انرژی کمتری هم دارد.
سه سنسور ISOCELL HM2، GW3 و JD1 هم اکنون به صورت انبوه تولید می شود و سنسور GM5 برای ارزیابی به تولید کنندگان ارسال شده است.
مجددا می گوییم که هر چهار مدل از فناوری ISOCELL Plus استفاده می کنند. سامسونگ ISOCELL 2.0 را اواخر امسال معرفی خواهد کرد که فاصله بین هر پیکسل و حساسیت آنها به نور تا 12 درصد نسبت به مدل Plus افزایش یافته است (که در واقع نسبت به مدل اولیه ISOCELL شاهد 15 درصد بهبود در فعالیت آنها هستیم).
نظر شما چیست؟ آیا سونی هم برای رقابت با سامسونگ اقدام به معرفی سنسور های جدید می کند؟