روز سه شنبه و در دادگاه شهر سن دیگو کالیفرنیا، هر دو شرکت کوالکام و اپل به طور غیر منتظره ای تمامی اختلافات قانونی خود را حل و فصل کردند. این مسئله زمانی مشخص شد که کوالکام و اپل تصمیم به برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک برای اعلام جزئیات توافق نامه بین دو شرکت برای لغو دادرسی به پرونده های خود گرفتند. این دقیقا موردی بود که وکیل اصلی شرکت کوالکام از آن به عنوان اظهارات درست و آینده نگرانه یاد می کرد.
بنابر اطلاعات بدست آمده از این کنفرانس خبری، توافق های انجام شده بین دو شرکت، اپل را ملتزم به پرداخت غرامت به شرکت کوالکام به مبلغ نامشخصی می کند، همچنین یک قرارداد 6 ساله برای توافقنامه و حق استفاده از مجوزهای این شرکت از ابتدای ماه آوریل سال 2019 که قابلیت افزایش مدت زمان تا 2 سال را دارا خواهد بود بین این دو شرکت نوشته شده است. این دو کمپانی همچنین یک قرداد چند ساله به جهت تامین چیپست های شرکت اپل توسط کوالکام را نیز به امضاء رسانده اند.
امروز، نوآوری های ما پایه و اساس محصولات،تجربیات و صنایعی هستند که زندگی ما را تحت تاثیر قرار می دهند. از آنجایی که ما به سوی تکنولوژی نسل پنجم ارتباطات (5G) حرکت میکنیم، تجسم ما از آینده یک تغییر بزرگ در صنعت ارتباطات و بهره مندی از عصر جدید و هوشمند است. متصل کردن دستگاه های مختلف به یکدیگر، فرصت های جدید در اتصال خودروهای هوشمند به یکدیگر، تحویل سرویس های مرتبط با سلامتی از راه دور و بسیاری دیگر به همراه شهر های هوشمند، خانه های هوشمند و حتی پوشیدنی های هوشمند تنها بخشی از خدمات نسل پنجم خواهد بود.
اخبار غیر منتظره حل اختلافات قانونی دو شرکت کوالکام و اپل دوباره شایعه ای را مطرح کرده است که آیا اپل در گوشی های آیفون سال 2020 خود از مودم 5G کوالکام استفاده می کند یا همانطور که از قبل برنامه ریزی شده است این وظیفه بر عهده شرکت اینتل خواهد بود.
پس از دعوای قانونی اولیه بین کوالکام و اپل، این شرکت مجبور بود تا برای تهیه مودم های LTE مخصوص گوشی های آیفون خود دست به دامان شرکت اینتل شود. و حالا به نظر می رسد که در راستای همین امر این شرکت دیگر هیچ وابستگی به کمپانی کوالکام ندارد.
شاید اکنون که اپل خودش اقدام به توسعه و ساخت چیپست های مختلفی برای گوشی های آیفون کرده است، دیگر مانند گذشته وابستگی زیادی به شرکت کوالکام نداشته باشد. حالا که دوباره شرکت کوالکام و اپل می توانند با یکدیگر همکاری کنند، به نظر نمی رسد که اپل به صورت کامل نیازمند شرکت کوالکام باشد. و این کاملا عکس چیزیست که ما در دستگاه هایی با سیستم عامل آندروید می بینیم. برای مثال، شرکت های سامسونگ و هواوی چیپست گوشی های هوشمندشان را خودشان می سازند در حالی که چیپست های گوشی های آیفون توسط شرکت تایوانی TSMC و به صورت اختصاصی برای شرکت اپل ساخته می شود.
اولین شکایت اپل بر علیه شرکت کوالکام به خاطر سهم بردن از درصد زیادی از فروش چیپست ها توسط این شرکت بود. این پرونده با شکایت کوالکام از شرکت اپل به علت نقص پنتت های مرتبط با ویژگی های Power management قرار گرفته در سیستم عامل iOS ادامه پیدا کرد. سر انجام همین مسئله باعث جلوگیری از فروش گوشی های قدیمی تر آیفون در برخی از مناطق شد. این داستان برای سال ها همچنان کش و قوس داشت تا اینکه در ماه نوامبر سال گذشته، مدیرعامل شرکت کوالکام اعلام کرد که ما در آستانه حل مشکلاتمان با شرکت اپل هستیم. و این اتفاق دقیقا دو سال بعد از گفته مدیر عامل همین شرکت با این مضمون که اپل بلاخره راضی خواهد شد رخ داد.
بر اساس خبری که در این سه شنبه درباره شرکت های کوالکام و اپل منتشر شد، سهام شرکت کوالکام تا پایان روز 21 درصد افزایش یافت. با این حال سهام شرکت اپل که دچار نوسان شده بود نیز تغییری نکرد.