مدتی قبل بود که خبری از همکاری میان شرکت چینی وان پلاس و شرکت سوئدی سازنده شماره یک دوربین ها و لنز های مدیوم فرمت هاسلبلاد (Hasselblad) به بیرون درز کرد و سپس این دو کمپانی به صورت رسمی از عقد قراردادی به مبلغ 150 میلیون دلار رونمایی کردند که به موجب این قرارداد ، از این پس لنز های دوربین گوشی های وان پلاس توسط هاسلبلاد به شکلی ویژه بهینه سازی (یا به اصطلاح Tune) می شود.
اما به منظور برتری یافتن بر سیستم دوربین ، ابتدا باید سنسور دوربین برای این شرکت شخصی سازی یا کاستومایز شود که این کار بر عهده برترین سازنده سنسور های تصویر دنیا یعنی سونی گذاشته شد. شرکت ژاپنی سونی نیز سنسور IMX789 خودش را با فناوری های ویژه ماننده dual native ISO (ایزو فعال دوگانه) ، full-pixel omni-directonal autofocus (فوکوس خودکار با جهت یابی نوری تمام پیکسل) ، فیلمبرداری با کیفیت 4K و 120 فریم بر ثانیه و پشتیبانی از پردازش فیلمبرداری HDR به صورت زنده و ریل تایم برای محصول جدید وان پلاس عرضه کرد.
این سنسور علاوه بر امکانات فوق ، به جدیدترین تکنولوژی سونی یعنی Sony’s Digital Overlap HDR که به اختصار DOL-HDR خوانده می شود نیز مجهز شده است. بر خلاف حالت معمولی HDR، فناوری DOL قادر است تا به صورت همزمان چندین تصویر و ویدئو را با اکسپوژر (نوردهی) های مختلف ضبط نماید که این عمل به حذف حالت شبه ماننده (ghosting) سوژه های در حال حرکت کمک می کند.
اولین چیزی که سازندگان در بحث فیلمبرداری توسط این سنسور به آن دست می یابند لنز های فری فرم برای دوربین زاویه گسترده است. به صورت عادی ، لنز های Ultra wide در حدود 10 تا 20 درصد از اعوجاج (distortion) در حین فیلمبرداری و عکس برداری رنج می برند که به احتمال زیاد تا به حال این مورد را به چشم مشاهده کرده اید ، ام اکنون در این لنز جدید این مشکل به 1 درصد رسیده است که رقم شگفت انگیزی می باشد.
این سیستم در واقع کاملا منحصر به فرد است زیرا از دو دوربینی که در امتداد تلفن با دو منشور هدایت نور 90 درجه قرار گرفته اند استفاده می کند. سیستم پردازش تصویر به صورت ریل تایم و زنده تصویر را به تصویر دوم پیوند می زند تا پانورامای فوق العاده گسترده ای را با یک میدان دید 140 درجه ای ایجاد کند.
بر خلاف تمامی سنسور های تصویر دیگر که معمولا نسبت عکاسی 4 به 3 یا 16 به 9 دارند ، سونی در سنسور IMX89 از نسبت 16 به 11 استفاده کرده است که برای عکاسی و فیلمبرداری معادل همان حالت 4:3 و 16:9 است. اکنون قابلیت عکاسی 12 بیتی برای عکاسی توسط این سنسور در دسترس بوده و همکاری با شرکت هاسلبلاد منجر به ثبت رنگ های واقعی و زنده در تصاویر خواهد شد.
وان پلاس برای دوربین سلفی نیز تعدادی به روزرسانی روی سیستم جدید دوربینش پیاده کرده است. سیستم فوکوس خودکار جدید می تواند 5 تا10 برابر سریعتر از یک دوربین سنتی بر روی سوژه قفل کند ، چرل که اکنون سنسور فقط به 1 میلی ثانیه زمان برای این کار نیاز دارد. حداقل فاصله فوکوس به 15 سانتی متر (6 اینچ) کاهش یافته است و زمان عکس العمل سریع سیستم فوکوس خودکار باعث می شود حتی هنگام حرکت دست قفل فوکوس تمرکز را حفظ کند.
به گفته کاربران این سنسور باعث خواهد شد تا ویژگی Computational photography یا همان عکاسی محاسباتی برای اولین بار توسط سونی در گوشی های هوشمند عملی شود تا بتوان با استفاده از پردازش هوش مصنوعی و محاسبات دیجیتالی ، به برتری های از سنسور های تصویر دست یافت که تا قبل از این عملی نبوده است.
نظر شما درباره فناوری جدید سونی و دوربین گوشی وان پلاس 9 چیست؟ این گوشی در تاریخ 24 مارس (4 فروردین) معرفی خواهد شد و به عقیده بسیاری ، بزودی شرکت کره ای سامسونگ رقیب سونی ، این فناوری را نیز کپی خواهد کرد!
شاید بتوانند از روی دست سونی کپی برداری کنند ولی یک حرفه ای همیشه میداند که کیفیت ژاپنی کجا کیفیت کره ای کجا
سامسونگ و کلا کره ای ها تکنولوژی را از ژاپنیها ها دزدیدند و چینی ها هم از کره ای ها
عالی ،ولی همانطور که در پایان متن گزارش اشاره شده این تکنولوژی دیر یا زود توسط سامسونگ کپی بردار و متقلب کپی برداری میشه
وقتی چهار پیکسل در یک پیکسل توسط سونی ابداع شد بنجلسونگ بعد چند ماه کپی برداری کرد
یا فوکوس سریع روی چشم
کپی برداری کرد
ولی خبر خوب اینکه سامسونگ توان کپی برداری داره ولی کیفیت و کارایی در حد و اندازه سونی نیستن
به نظرم سامسونگ دیر یا زود ضرر هنگفتی در انتظارش هست چون مشتری های چینی بر خلاف گذشته امسال تمایل شدیدی به خرید سنسورهای سونی دارن و متوجه افتضاح سنسورهای بی کیفیت و فول نویز بنجلسونگ شدن
از طرفی تکنولوژی سنسورسازی هر سال پیچیده تر میشه که سامسونگ علم و دانش کافی در این زمینه نداره
موافقم
هعی . کی میشه خودش از سنسوراش استفاده کنه؟