از فناوری های مهمی که به شدت در بازار گوشی های هوشمند احساس می شود حجیم شدن ظرفیت باتری گوشی ها و سرعت شارژ آنهاست. زمانی بود که در سال 2014 باتری گوشی سونی اکسپریا Z2 ظرفیت 3200 میلی آمپری داشت اما شارژ شدن آن بیش از 2 ساعت به دراز می انجامید اما حالا و در سال 2020 باتری یک گوشی 4 هزار میلی آمپری را می توان با میانگین سرعت 1 ساعت تا 1 ساعت و نیم شارژ کرد. اما این تمام چیزی نیست که شرکت های پیشرو در صنعت تولید تلفن های همراه خواهان آن هستند.
سال گذشته، شرکت چینی شیائومی نمایشی داشت از شارژی با نام Super Charge Turbo که سرعتی 100 واتی داشت و این تکنولوژی قادر بود تا یک باتری چهار هزار میلی آمپری را تنها در 17 دقیقه به صورت کامل شارژ کند. اکنون و با توجه به اطلاعات جدیدی که به تازگی لیک شده است این محصول به همراه یک گوشی هوشمند در مرحله تولید انبوه قرار گرفته است.
این شارژر قرار است قدرتی 120 واتی داشته باشد و نام این شارژر MDY-12-ED است که پیشتر توسط سازمان رگلاتوری چین مجوز 3C آن صادر شده است و ممکن است که توسط یک گوشی مخصوص به زودی معرفی شود.
این گوشی قرار است تا پایان سال 2020 به بازار عرضه شود اما منابع خبرگذاری مختلف مانند Digital Chat Station پیش بینی می کنند که این شرکت تا ماه آینده معرفی این محصول را انجام خواهد داد. در واقع همین هفته گذشته بود که این محصول مرموز شرکت شیائومی مجوز MIIT network certification in China را دریافت کرده بود. طبق اطلاعات منتشر شده توسط یکی از لیکر های دنیای تکنولوژی در شبکه مجازی Weibo، این گوشی می تواند یک پرچمدار با نام سری آپولو باشد. این گوشی با شماره M2007J1SC در رگلاتوری چین و باندل شارژر 120 واتی عرضه خواهد شد.
هیچکس نمی داند که این گوشی مربوط به دسته خانواده گوشی های می میکس که پرچمدار است تعلق دارد یا به خانواده پرچمداران Mi 10. تنها مشخص شده است که این گوشی از نرخ تازه سازی صفحه نمایش 120 هرتزی پشتیبانی می کند. سایر اطلاعات مربوط به ویژگی های دوربین این گوشی است که اشاره به بزرگنمایی بسیار با کیفیت آن شده است.
اما شرکت شیائومی تنها کمپانی نیست که به دنبال فناوری شارژ 120 واتی است، چرا که شرکت چینی IQOO که رقیب مستقیم دو شرکت شیائومی و اوپو محسوب می شود نیز از شارژ فوق سریع 120 واتی خود رونمایی کرد. این شارژر می تواند یک گوشی با باتری 4 هزار میلی آمپری را در 15 دقیقه به صورت کامل شارژ کند.
شرکت ایکو پیشتر فناوری های شارژ سریع 33 واتی، 44 واتی و 55 واتی را برای گوشی های هوشمند خودش معرفی کرده بود. اکنون و طبق گفته های این شرکت چینی، با استفاده از شارژر 120 واتی اش می توان در 5 دقیقه باتری 4 هزار میلی آمپری را تا 50 درصد شارژ کرد.
در مراسم رونمایی از این شارژر، مدیر محصولات شرکت ایکو اعلام کرد که باتری 4 هزار میلی آمپری این شرکت برای اولین بار از فناوری 6 سلولی دو باتری کنار هم استفاده می کند و هر کدام از این باتری ها 2 هزار میلی آمپر ظرفیت دارند. هر دو باتری با قدرت 5 ولت / 12 آمپر (60 وات) شارژ می شود که در نهایت به قدرت 120 وات تا 97 درصد از ظرفیت شارژ باتری می رسند.
برای ایمنی و پایداری، آداپتور شارژ به امپدانس سلول ساختاری قطب از نوع آرایه ای مجهز شده است. تلفن های دارای شارژ فوق العاده سریع 120 وات با تکنولوژی خنک کننده مایع فوق العاده VC برای تنظیم دمای داخلی دستگاه همراه هستند.
همچنین گفته می شود که یک تلفن همراه ناشناس توسط این شرکت در دست ساخت است که اولین گوشی هوشمند مجهز به شارژر 120 واتی لقب خواهد گرفت. لیکری که این اطلاعات را در اکانت توییتر خودش منتشر کرده است می گوید دیده که باتری این گوشی تا 80 درصد در یک دقیقه شارژ می شود!
این شخص اعلام می کند که تولید انبوه گوشی آغاز شده است و رقیبی خواهد بود برای گوشی ناشناخته شیائومی، این گوشی احتمالا مجهز به پردازنده اسنپدراگون +865 خواهد بود و IQOO Pro 3 5G نام خواهد داشت.
اما شاید بتوان گفت یکی از شرکت هایی که پیشتر از دیگران در بخش تولید شارژر های فوق سریع فعالیت داشته و شارژر های متعددی را وارد بازار کرده است دیگر شرکت چینی یعنی Oppo زیر مجموعه BBK Electronics است. این شرکت برای مدت ها با شارژر های VOOC لقب سریع ترین شارژر های دنیا را در اختیار داشته است. امروز نیز افتخاری دیگر برای این شرکت بدست آمده است. اوپو به صورت رسمی اولین شارژ 125 واتی دنیا را با نام Flash Charging برای گوشی های هوشمندش معرفی کرد که نسخه بهبود یافته و تکامل یافته شارژر 65 واتی SuperVOOC technology محصول سال گذشته محسوب می شود. این باعث می شود که چنین شارژری را به عنوان سریع ترین شارژر سیمی دنیا نام گذاری کنیم. اما این کمپانی کارش را تمام نکرده و سریع ترین تکنولوژی شارژ بی سیم دنیا یعنی شارژر 65 واتی AirVOOC را نیز معرفی کرده است.
فناوری شارژر فلش شرکت اوپو می تواند یک باتری 4 هزار میلی آمپری را در 5 دقیقه تا 41 درصد شارژ کند و صد درصد از ظرفیتش را در 20 دقیقه.
این فناوری 125 واتی بر روی پروتکل شارژ 65 واتی SuperVOOC 2.0 بنا شده است. پروتکل شارژ VOOC همواره بر افزایش جریان (به جای ولتاژ) برای افزایش کل ولت متمرکز شده است.
به منظور دستیابی به یک سرعت باورنکردنی 125 واتی، ولتاژ به 20 ولت افزایش می یابد در حالی که حداکثر جریان آن کمی به 6.25آمپر افت می کند. این بیشتر با بهبود قابل توجه خواص چگالی نیرو امکان پذیر است. به جای دو سلول 3C موجود در فناوری SuperVOOC 2.0، پروتکل جدید Flash Charge از دو سلول 6C استفاده می کند. این علامت پیشرفت در باتری را نشان می دهد (که نسبت به عنوان شارژ و میزان تخلیه سلول تعریف می شود). این فناوری جدید بیشتر با ساختار های مختلف باتری، سه پمپ شارژ موازی و یک MCU یکپارچه (واحد میکروکنترلر) برای بهبود راندمان شارژ همراه شده است.
با توجه به ولتاژ بسیار زیادی که به تلفن های هوشمند وارد می شود، OPPO همچنین با اضافه کردن 10 سنسور دما دیگر برای نظارت بر وضعیت شارژ، روی ویژگی های حفاظت از ایمنی خود کار کرده است. از دیگر اقدامات ایمنی می توان به حفاظت از ولتاژ فیوز، سیم Type-C به Type-C و همچنین الگوریتم رمزنگاری با قدرت بالای 128 بیتی اشاره کرد.
نظر شما چیست؟ کدام کمپانی در این راه موفق تر خواهد بود؟ آیا به تازگی شاهد پیوستن سایر شرکت ها مانند سامسونگ و هواوی به این راه هستیم یا خیر؟