هواوی یک مهلت 90 روزه ی دیگر برای تأمین قطعات گوشی های فعلی خود خواهد گرفت

0
۲۵,۷۶۱

بعد از اینکه کمپانی هواوی در لیست سیاه دپارتمان بازرگانی ایالات متحده قرار گرفت و از خرید قطعات و تجهیزات آمریکایی منع شد، دونالد ترامپ یک مهلت 90 روزه به هواوی داد تا این کمپانی چینی بتواند قطعات مورد نیاز تلفن های هوشمند خود را تأمین کند. در طول این دوره ی 90 روزه، کمپانی های آمریکایی اجازه داشتند که با هواوی در حوزه ی سخت افزار و نرم افزار در تعامل باشند (البته این تعاملات شامل محصولات آینده هواوی نمی‌شدند و فقط به محصولات فعلی و شبکه های کاملا عملیاتی محدود می‌شدند). حال با توجه به اینکه مهلت 90 روزه ی هواوی در روز دوشنبه به پایان میرسد، منابع ناشناس به خبرگزاری رویترز گفته اند که ایالات متحده “مجوز عمومی موقت” هواوی را تمدید خواهد کرد و یک مهلت 90 روزه ی دیگر به این کمپانی چینی اعطا خواهد کرد.

دلیل به جریان افتادن تحریم ها بر علیه هواوی این است که ایالات متحده این کمپانی چینی را یک “تهدید امنیت ملی” به حساب می آورد. به عبارت دیگر، دولت چین می‌تواند از طریق کمپانی هواوی دست به اقدامات جاسوسی بزند. قانون گذاران ایالات متحده باور دارند که کمپانی هواوی به وسیله محصولات و دستگاه های الکترونیک خود اطلاعات کاربران را جمع آوری کرده و به دولت چین تحویل می‌دهد. البته کمپانی هواوی نیز تمام این موارد را تکذیب کرده و حتی حاضر به امضای تعهد نامه نیز شده است. در حالیکه این تحریم ها در راستای ضربه زدن به هواوی وضع شده اند، این کمپانی چینی در سال گذشته بیشتر از 11 میلیارد دلار برای خرید تجهیزات آمریکایی خرج کرد و این موضوع سبب می‌شود که کمپانی هایی مانند کوالکام، اینتل و میکرون همچنان علاقمند به همکاری با هواوی باشند. هواوی در سال گذشته بزرگترین مشتری کمپانی میکرون بود و اگر این تولید کننده ی چیپ های حافظه هواوی را از دست بدهد، نخواهد توانست ضرر حاصل شده را از طریق سایر مشتریان خود جبران کند.

کمپانی هواوی در نیمه ی اول سال جاری 118 واحد میلیون تلفن هوشمند در سراسر جهان عرضه کرد.

تحریم های وضع شده بر علیه هواوی به ایالات متحده این امکان را می‌دهد که در مذاکرات آینده با دولت چین، دستِ بالاتر را داشته باشد و به نتیجه دلخواه دست یابد. هر دو کشور برای مدتی است که وارد یک جنگ تجاری شده اند و حتی قرار است که تنش های بین این دو دولت افزایش یابد. گویا قرار است در تاریخ 1 سپتامبر دولت ایالات متحده تعرفه های گمرکی واردات چینی را به میزان 10 درصد افزایش دهد. البته پرزیدنت ترامپ افزایش تعرفه ی برخی محصولات مانند گوشی های آیفون را تا تاریخ 15 دسامبر به تعویق انداخته است. ترامپ درباره ی این اقدام خود گفته است که مردم در این بازه ی زمانی بیشتر از قبل اقدام به خرید تلفن هوشمند می‌کنند و گران شدن بیش از حد این محصولات موجب نارضایتی مردم می‌شود.

این در حالیست که بعضی از محصولات پرفروش اپل مانند ایرپادها و اپل واچ از همان تاریخ 1 سپتامبر افزایش قیمت خواهند داشت. کمپانی اپل باید تصمیم بگیرد که یا پرداخت این مالیات ها را خودش به عهده بگیرد و یا آن را به عهده خریداران بگذارد. در برخی موارد مالیات آیفون ها و آیپدها به میزان 25 درصد افزایش یافته است، ولی اپل هزینه های اضافی را خودش پرداخت میکند تا قیمت نهایی محصولات مانند قبل باقی بماند.

انتظار می‌رفت که تا پایان سال جاری، هواوی به بزرگترین کمپانی تولیدکننده ی تلفن های هوشمند تبدیل شود. در سال گذشته، این غول تکنولوژی چینی با عرضه ی 206 میلیون واحد تلفن هوشمند در سراسر جهان، در جایگاه سوم بزرگترین تولید کنندگان تلفن های هوشمند بعد از سامسونگ و اپل قرار بگیرد. در سه ماهه ی اول سال جاری، هواوی 59 میلیون واحد تلفن هوشمند عرضه کرد که 50درصد بیشتر از میزان عرضه شده در بازه ی زمانی مشابه در سال های قبل بود. این موضوع باعث شد که هواوی از اپل پیشی بگیرد و در جایگاه دوم قرار بگیرد. همچنین این کمپانی چینی با عرضه ی 59 میلیون واحد تلفن هوشمند در سه ماهه ی دوم سال جاری، به طرز چشمگیری افزایش سود پی در پی را تجربه کرد. اما از نیمه دوم سال شرایط برای هواوی سخت شد و با وجود اینکه این کمپانی 118 میلیون واحد تلفن هوشمند در نیمه اول سال جاری عرضه کرده بود، تحریم ها به میزان قابل توجهی به کسب و کار این کمپانی ضربه زدند.

در ماه گذشته، وزیر تجارت ایالات متحده اعلام کرد که بیش از 50 مورد درخواست برای اعطای مجوز به کمپانی آمریکایی برای فروش تجهیزات به هواوی دریافت کرده است و انتظار دارد که این در خواست ها بیشتر شود. با این وجود دپارتمان بازرگانی ایالات متحده هیچ واکنشی نشان نداده است.

[تعداد: 1    میانگین: 5/5]

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً دیدگاه خود را وارد کنید
Please enter your name here