با برگزار شدن مراسم Qualcomm technology summit توسط شرکت آمریکایی کوالکام در جزایر هاوایی ، این کمپانی رسما پردازنده پرچمدار نسل 2021 خودش را با نام اسنپدراگون 888 رونمایی کرد. قرار است تا در سال جدید بسیاری از سازندگان تلفن همراه اندرویدی گوشی های خودشان را به این پلتفرم موبایلی مجهز کنند. برای اولین بار ، شرکت کوالکام از یک مودم 5G مستقیما درون و هم رده اسنپدراگون 888 را در داخل این چیپست قرار داده است. این چیپ به نسل سوم مودم 5G اسنپدراگون X60 ساخته شده با لیتوگرافی 5 نانومتری مجهز شده است. بنابر گفته های این شرکت ، این مودم جدید سازگاری کاملی با باند موج های زیر 6 و میلی متری در سطح جهانی دارد.
اگر شباهت هایی با پردازنده اسنپدراگون 875 که پیش از این شایعه شده بود قرار است رونمایی شود پیدا کردید تعجب نکنید. چرا که این پردازنده دقیقا همان سیستم روی تراشه است که این شرکت مستقر در سن دیگو کالیفرنیا فقط نامش را تغییر داده است. بر اساس اعلام سازندگان ، آنها نام 888 را انتخاب کرده اند چرا که این عدد در کشور چین عدد مقدسی است. این نشان می دهد که چقدر بازار سازندگان و مشتریان چینی برای شرکت کوالکام مهم و ویژه است.
مشخصات تکنیکی پردازنده اسنپدراگون 888
بلاخره می توانیم برای اولین بار با هسته افسانه ای Cortex X1 ملاقات داشته باشیم که یک عدد از آنها با فرکانس کاری 2.84 گیگاهرتز در این پردازنده به کار رفته و در کنارش شاهد استفاده از 3 هسته Cortex A78 با کلاک پردازشی 2.4 گیگاهرتز و 4 هسته کم مصرف Cortex A55 با قدرت 1.8 گیگاهرتز هستیم. پردازنده گرافیکی این گوشی اکنون ارتقاء داشته و از مدل آدرنو 660 است. در این کنار شاهد استفاده از فناوری های جدیدتر مانند وای فای 6E و بلوتوث نسخه 5.2 نیز هستیم.
پردازنده اسنپدراگون 888 از نسل سوم مودم های 5G مجهز به سیستم فرکانس رادیویی استفاده کرده است که نام آن اسنپدراگون X60 است و از تمامی باند های فرکانسی زیر 6 گیگاهرتز و میلی متری در سطح جهانی پشتیبانی می کند. همچنین شاهد استفاده از قابلیت تجمیع فرکانس ، پشتیبانی از چند کاره بودن سیم کارت ها و سازگاری با اپراتور های آسیایی NA و غیر آسیایی NSA و سیستم موج فرکانس مشترک DSS نیز در آن هستیم.
موتور هوش مصنوعی نسل ششم کوالکام نیز درون تراشه اسنپدراگون 888 به کار رفته است که این باعث شده تا پلتفرم موبایلی آمریکایی ها اکنون به یک موتور هوش مصنوعی شش هسته ای مجهز شده باشد که می تواند 26 تریلیارد دستور را در ثانیه پردازش کند (26 ترافلاپس). در بحث گیمینگ ، پردازنده مورد بحث به نسل سوم سرویس بازی های Snapdragon Elite Gaming مجهز شده است و کوالکام در همین زمینه ادعا می کند که آنها کارایی چیپ گرافیکی آدرنو برای بهترین تجربه بازی های رایانه ای در سیستم های موبایلی را تضمین می کنند. این چیپ همچنین با نسل دوم Qualcomm Sensing Hub ارائه می شود که “پردازش هوش مصنوعی همیشه روشن را برای ویژگی های هوشمند بصری شامل می شود”. پرازنده گرافیکی جدید آدرنو 660 قادر است تا بازی ها را با نرخ فریم شگفت انگیز 144 فریم بر ثانیه ای اجرا نماید و علاوه بر این بهینه سازی های زیادی هم برای افزایش کیفیت بافت ها در بازی ها روی این پردازنده اعمال گردیده است.
ویژگی VRS یا نرخ متغیر سایه زنی فناوری است که اخیرا توسط دو شرکت انویدیا و ای ام دی نیز به کار رفته و حتی در کنسول های پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس هم قرار داده شده است. این ویژگی باعث می شود تا سایه زن ها بر روی دو یا چهار پیکسل به صورت همزمان باهم کار کنند و مثل قبل دیگر فقط بر روی یک پیکسل فعال نباشند.
این باعث صرفه جویی در منابع محاسباتی می شود و اگر سازندگان بازی مراقب نحوه استفاده از آن باشند ، فریم رندر شده از نظر بصری قابل تشخیص نیست. ویزگی VRS می تواند کارایی پردازنده گرافیکی را تا 30 درصد بهبود ببخشد و در نهایت مصرف انرژی کمتری هم دارد.
از طرفی ویژگی Game Quick Touch تاخیر در لمس را تا 20 درصد کاهش می دهد. این بخش می تواند تا نرخ فریم 120 فریم بر ثانیه موثر باشد اما در اصل برای بازی های 60 فریمی ساخته شده تا نهایت کارایی خود را به نمایش بگذارد ، حتی اگر نمایشگر گوشی از محتوای بیشتر از 60 فریم بر ثانیه پشتیبانی نکند.
در نهایت پردازنده گرافیکی Adreno 660 از فرمت 10 بیت HDR و رندرینگ sub-pixel پشتیبانی می کند که کیفیت نمایشگر های OLED را بهبود می بخشد.
در بحث کارایی دوربین ، پردازشگر ISP اسنپدراگون 888 از پردازش با سرعتی در سطح بیلیون پیکسل پشتیبانی می کند. کاربران می توانند برای عکاسی و فیلمبرداری به صورت همزمان 2.7 میلیارد پیکسل را بر ثانیه توسط موبایل های خود پردازش کند. این بدین معنی است که هر عکس می تواند شامل 120 فریم و هر فریم نیز 12 مگاپیکسل باشد که این یعنی پشتیبانی از ماژول دوربینی مجهز به حسگر 192 مگاپیکسلی. پروسه عکاسی توسط این سیستم روی تراشه تا 35 درصد نسبت به مدل های نسل قبلی سریع تر شده است.
می توان گفت که در بخش فیلمبرداری این پردازنده قادر است تا به صورت همزمان سه ویدیو با کفیت 4K HDR را استریم کرده یا همزمان سه عکس با کیفیت 28 مگاپیکسلی را ثبت نماید. این باعث خواهد شد تا جا به جا شدن بین سنسور زاویه عریض به سنسور اصلی و تله فوتو را سرعت ببخشد چرا که هر سنسور دارای ISP خاص خودش است. در نسل ها قبلی با یک پرش تصویر در این بخش برای جا به جا شدن بین سنسور ها رو به رو بودیم.
پردازنده Spectra 580 اکنون می تواند برای عکاسی HDR مورد استفاده قرار بگیرد و قادر است حالت های کوتاه ، حد وسط و اکسپوژر طولانی را شبیه سازی کند. پشتیبانی از عکاسی 10 بیت HDR با فرمت HEIF و فیلمبرداری با کیفیت Dolby Vision از دیگر امکانات این بخش است.
این پردازنده پرچمدار اکنون با یک موتور هوش مصنوعی نسل ششمی همراه شده است. این پردازنده شش هسته ای کارایی جدیدی در بخش پردازش هوش مصنوعی را از خود به جای می گذارد. پردازش 26 ترافلاپس اطلاعات در هر ثانیه یعنی قدرتمندتر از نسل قبلی پردازنده های اسنپدراگون 865 و حتی پردازنده M1 جدید شرکت اپل.
اسنپدراگون 888 اولین چیپست موبایل است که از استاندارد Content Authenticity Initiation (اصالت محتوا) تبعیت می کند. این ویژگی می تواند عکس های مهر و موم شده رمزنگاری شده را ضبط کند ، که شامل ابرداده ای مقاوم در برابر دستکاری است که اثبات می کند یک تصویر معتبر است (اما این کار را به روشی حساس به حریم خصوصی انجام می دهد).
گوشی هایی که از این پردازنده استفاده خواهند کرد
اگر می خواهید بدانید که چه گوشی هایی از این چیپست استفاده می کنند ، هنوز لیست کاملی به جز لیست زیر وجود ندارد. با این حال ما می دانیم که گوشی شیائومی Mi 11 اولین محصولی است که قرار است به این سیستم روی تراشه مجهز شود.
ایسوس
بلک شارک
لنوو
ال جی
میزو
موتورولا
نوبیا
ریلمی
وان پلاس
اوپو
شارپ
ویوو
زد تی ای
سونی
سامسونگ
و …
شیائومی Mi 11 اولین گوشی هوشمند دنیا مجهز به پردازنده اسنپدراگون 888
معروف ترین سازنده تراشه های نیمه هادی آمریکایی یعنی شرکت کوالکام پس از رونمایی از پردازنده اسنپدراگون 888 در مراسم Snapdragon Summit ، در جریان این مراسم اعلام کرد که شرکت شیائومی اولین کمپانی خواهد بود که از این محصول در گوشی جدیدش استفاده می کند. مدیرعامل شرکت شیائومی آقای لی جون (Lei Jun) نیز این را در یک پست متنی در شبکه اجتماعی چینی Weibo تایید کرد.