کوالکام در حال ساخت سیستم روی تراشه اسنپدراگون 775G

2
۲۴,۴۱۴

شرکت آمریکایی کوالکام در طول مدت فعالیتش همیشه شعارش این بوده است: “شما لایق بهترین ها هستید، شما لایق اسنپدراگون هستید”. و باید اعتراف کرد که این شرکت در این مسیر همیشه موفق بوده است و برند اسنپدراگون آنها همیشه محبوب ترین سیستم روی تراشه دنیا محسوب می شده است. اکنون صنعت فناوری نیمه هادی به سمت یک انتقال مهم قدم بر می دارد که آن هم چیزی نیست جز انتقال به نسل پنجم شبکه ارتباطات 5G. کوالکام هم مانند سایر شرکت ها قصد دارد همین مسیر را طی نماید.

جزئیات سیستم روی تراشه اسنپدراگون 775G فاش شد

یکی از پلتفرم هایی که در آینده قرار است از نسل پنچم شبکه ارتباطات پشتیبانی کند، سیستم روی چیپ اسنپدراگون 775G است. بنابر گفته های یکی از فعالان این حوزه با نام Roland Quandt، این چیپست قرار است اولین تراشه ای باشد که با استفاده از فناوری ساخت 6 نانومتری شرکت کوالکام ساخته می شود. این سیستم روی تراشه امکان اختصاص یافتن 12 گیگابایت حافظه رم با استاندارد LPDDR5 را برای سازندگان فراهم می کند و در این بین می توان نرخ تازه سازی نمایشگر را 120 هرتز انتخاب کرد و از حافظه داخلی از نوع پر سرعت UFS 3.1 استفاده کرد.

پردازنده اسنپدراگون 775G قرار است جایگزین برادر بزرگتر خودش یعنی اسنپدراگون 765G شود که به طرز محسوسی از آن قدرتمند تر خواهد بود. ما احتمالا شاهد افزایش کارایی تا 40 درصد و افزایش قدرت پردازش گرافیکی تا 50 درصد را در این سیستم روی تراشه شاهد خواهیم بود. این چیپست جدید تا اوایل سال بعد در دسترس خواهد بود و این بدین معنی است که اولین گوشی های مجهز به چنین پردازنده ای تا اولین سه ماهه سال 2021 به بازار خواهند آمد.

اگر فرضیات درباره زمان بندی عرضه چیپ به بازار درست باشد، بنابراین گوشی شیائومی Mi 10T که معرفی اش در 30ام سپتامبر (9 مهر) انجام خواهد شد، امکان بهره بردن از چنین چیپستی را نخواهد داشت و شرکت شیائومی همچنان به استفاده از سیستم روی تراشه اسنپدراگون 750G بر روی این گوشی بسنده خواهد کرد.

کوالکام در حال ساخت سیستم روی تراشه اسنپدراگون 775G

معرفی اسنپدراگون 750G از سمت کوالکام با ویژگی های ارتقاء یافته

6 روز پیش بود که شرکت آمریکایی کوالکام به صورت رسمی پردازنده جدید خودش با نام اسنپدراگون 750G را به بازار عرضه کرد. این سیستم روی چیپ که ویژه بازار گوشی های 5G طراحی شده بود، در زیر رده پردازنده هایی مانند اسنپدراگون 765G و 765 و 765G قرار می گیرد. هر چند که، از یک معماری جدید در ساخت آن استفاده شده است. کارایی و عملکرد این پروسسور هم ضعیف نبوده و به خصوص اینکه اولین بار است که از هسته های ARM کورتکس A77 در آن استفاده می شد که برای اولین بار با سری 7 معرفی شدند.

پردازنده اسنپدراگون 750G با فناوری ساخت 7 نانومتری شرکت سامسونگ با نام LPP EUV ساخته می شود. پردازنده ای هشت هسته ای که شامل دو هسته سفارشی سازی شده A77 از نوع Kyro 570 با سرعت پردازش 2.2 گیگاهرتز و شش هسته A55 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز است.

کوالکام در حال ساخت سیستم روی تراشه اسنپدراگون 775G

در نظر داشته باشید که هسته های A77 نسبت به مدل A76 به اندازه 25 درصد کارایی بیشتری داشته و نسبت به مدل قبلی بیشتر است.

اسنپدراگون 750G به پردازنده گرافیکی Adreno 619 مجهز شده است که در مقایسه با آدرنو 618 استفاده شده در اسنپدراگون 730G در حدود 10 درصد قدرتمند است. اما با این حال قدرتش نسبت به دو پردازنده اسنپدراگون 768G و 765G که از پردازنده آدرنو 620 استفاده می کنند ضعیف تر است.

باند فرکانسی 5G این پردازنده همان مودم اسنپدراگون X52 است که از فرکانس های زیر موج 6 گیگاهرتزی (ترکیب 4 در 4) و موج میلی متری (2 در 2) پشتیبانی می کند. نهایت سرعت دانلود با این مودم در حدود 3.7 گیگابیت بر ثانیه بوده و نهایت سرعت آپلودش 1.6 گیگاهرتز است. این پردازنده هم از دو باند شبکه های NSA /SA مخصوص کشور های آسیایی پشتیبانی می کند و در این بین شبکه های TDD/FDD و رومینگ بین المللی و شبکه های 4G LTE در Cat 24/22 را نیز شامل می کند. نهایت سرعت دانلود و آپلود در شبکه های 4G نیز به ترتیب 1.2 گیگابایت بر ثانیه و 210 مگابیت بر ثانیه است.

موتور هوش مصنوعی پردازنده اسنپدراگون 750G از نوع DSP 964 و به صورت آنبرد بوده که نسل پنجم از این فناوری است و قادر است تا 4 ترافلاس (4 تریلیون داده بر ثانیه) را پردازش کند. این رقم در حدود 20 درصد بیشتر از پردازنده 730G است. همچنین، این چیپ به درایور های صدا و ضبط صدای مبتی بر هوش مصنوعی برای برقراری شفاف تر تماس صوتی مجهز شده است.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

2 دیدگاه ها

  1. پس با این ویژگی ها و برتری های ۴۰%و۵۰%نسبت به ۷۶۵Gمیتونم بگم اسنپدراگون ۷۷۵Gسرعت و قدرت پردازش در حد و اندازه ۸۶۵هست

    • دقیقا نمیشه گفت مشابه کدوم پردازنده هست، باید وارد بازار بشه و تست بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً دیدگاه خود را وارد کنید
Please enter your name here