گزارش مالی سونی خبر از سود و زیان بخش های مختلف به دلیل ویروس کرونا می دهد

1
۲۲,۰۵۹

توکیو، ژاپن – کنگلومرا ژاپنی روز سه شنبه گفت، سونی انتظار دارد سود خالصش برای سال مالی فعلی 12 درصد و تا 510 میلیارد ین (4.8 میلیارد دلار) کاهش پیدا کند که کمترین میزان درآمد را در سه سال اخیر نشان می دهد، چرا که اکنون پیامد های ویروس کرونا اثرات خودش را در کسب و کار سنسور های تصویری این شرکت به وضوح نشان داده است.

آقای هیروکی توتوکی (Hiroki Totoki) رئیس بخش مالی سونی می گوید:

“اعتماد به نفس کسب و کار و فعالیت اقتصادی در دوره ویروس کرونا تضعیف شده و منجر به رکود در بازار تلفن های هوشمند شده است.”

شرکت سونی یکی از بزرگترین تولید کنندگان سنسور های تصویری در دنیاست که محصولاتش در گوشی های هوشمند و دوربین های دیجیتال نیز استفاده می شوند. سال گذشته، سونی 50 درصد از بازار جهانی سنسور های هوشمند تصویری را در اختیار داشت.

این کسب و کار تا کنون رشد اساسی داشته است اما به دلیل این همه گیری جدید، چشم انداز شرکت سونی از نتیجه این کار تغییر کرده است. قرنطینه کشور های مختلف دنیا باعث کاهش مصرف محصولات شده و همین مورد نیز باعث کاهش فروش گوشی های هوشمند و دوربین ها شده است.

آقای توتوکی همچنین اشاره می کند: “به دلیل همه گیری ویروس کرونا اکنون مشتریان به جای خرید محصولات میان رده، به محصولات پایین رده و ارزان قیمت روی آورده اند.” هر چند سونی با قدرت به ساخت تجهیزات و محصولات باکیفیت و رده بالا در صنعت سنسور های تصویری ادامه می دهد.

این کمپانی می گوید که استراتژی های خودش در این صنعت را بررسی خواهد کرد و تحقیقاتش در مورد ساخت محصولات جدید را با سرمایه گذاری های متفاوت تغییر خواهد داد.

سونی پیشتر هدفش را بر روی کسب 700 میلیارد ین در طی سه سال تا پایان سال مالی 2021 قرار داده بود که متاسفانه با توجه به شرایط پیش آمده آنها این رقم را تا 650 میلیارد ین کاهش داده اند، چرا که بازار آهسته حرکت می کند.

علاوه بر این، سونی فروش محصولاتش به به مشتری عمده اش یعنی هواوی را نیز نیز محدود شده می بیند، چرا که محدودیت های افزایش یافته ایالات متحده در گروه فناوری چینی، آنها را به جاسوسی صنعتی متهم کرده است.

هر چند، سونی انتظار ندارد که این کاهش سود ابدی باشد، چرا که آقای توتوکی می گوید:

“ما معتقدیم که این شرایط گذار است و به محض تحت کنترل درآمدن ویروس کرونا، شاهد رشد دوباره بازار گوشی های هوشمند خواهیم بود.”

آقای توتوکی اشاره می کند که به احتمال خیلی زیاد مشتریان باز هم نظرشان به گوشی های هوشمند با دوربین هایی با کیفیت بسیار بالا جلب خواهد شد. “ما استراتژی هایمان را طوری تنظیم خواهیم کرد که نیاز بازار را درک کنیم، اما انتظار داریم از نیمه سال 2021 به بعد شاهد افزایش سود باشیم.”

در کنار کاهش سود خالص، سونی همچنین پیش بینی می کند سود عملیاتی اش برای سال منتهی به مارس 2021 از 27٪ به 620 میلیارد ین کاهش یابد، در حالیکه درآمد آنها در سطح 8.3 تریلیون ین مسطح باقی مانده است که این رقم نسبت به سال گذشته 0.5 درصد افزایش داشته است.

این شرکت پیشتر اشاره کرده بود که پیش بینی می کند سود عملیاتی اش در سال 2021 تا 30 درصد با کاهش رو به رو شود.

قرنطینه اجباری در بسیاری از کشور ها به دلیل همه گیری ویروس کرونا باعث تاخیر در ساخت و عرضه محصولات بخش های سونی موزیک و تجارت فیلم و سریال نیز شده است. فروش بلیط های سینما اکنون کاهش پیدا کردع است و این قضیه تا فروش تلویزیون ها، دوربین های دیجیتال و دیوایس های الکترونیکی نیز پیش رفته است.

از طرف دیگر، بخش فوق العاده فعال و سود آور سونی یعنی بخش بازی های رایانه ای، به خصوص در حوزه پلی استیشن 4 و سرویس های بر پایه اشتراک مثل پلی استیشن پلاس و پلی استیشن نتورک اکنون با افزایش کاربر رو به رو شده است چرا که مردم مجبورن در این شرایط در خانه های خود بمانند. سرویس پلی استیشن پلاس که به کاربران اجازه می دهد در ازای پرداخت مبلغی ماهیانه برای بازی به صورت آنلاین و دسته جمعی، 8 درصد افزایش داشته است که این یعنی بیش از 45 میلیون دلار سود برای سونی.

فروش بازی های رایانه ای نیز افزایش داشته اند، چرا که سونی قصد دارد کنسول جدیدش یعنی پلی استیشن 5 را تا پایان سال جاری به بازار عرضه کند. توتوکی در این باره می گوید: “شاهد حضور بیشتری از مردم در خانه هایشان خواهیم بود.”

بازی هایی مانند The Last of Us Part II که توسط استودیو ناتی داگ در کالیفرنیا و زیر نظر شرکت سونی ساخته شده اند، این بازی در ماه ژوئن به بازار عرضه شد و در طی سه روز بیش از 4 میلیون نسخه از آن در سراسر دنیا به فروش رفته است که یکی از سریع ترین فروش ها را برای کنسول پلی استیشن 4 رقم زده است.

هر چند که فروش و رشد عظیم بخش کسب و کار های گیمینگ قرار نیست جلوی ضرر و زیان های سایر بخش های سونی را بگیرد. علاوه بر این، هزینه های اولیه PS 5 به معنای افزایش اندک سود برای تجارت گیمینگ خواهد بود.

در دوره آوریل تا ژوئن، سود خالص سونی 53 درصد افزایش یافته است و به 233 میلیارد ین رسیده، در حالی که سود عملیاتی 1 درصد و به 228 میلیارد ین کاهش یافته است. کاهش در هزینه های مالیاتی و همچنین سود سهام متعلق به سود خالص را افزایش داده است.

این شرکت با رشد 2 درصدی درآمد به 1.9 تریلیون ین رسیده است. تجارت بازی های رایانه ای این شرکت از افزایش همه گیر در بازی های داخلی به دلیل همه گیری ویروس کووید-19 بهره برده است، در حالی که در سایر مشاغل خدمات مالی خود نیز، سونی افزایش فروش را تجربه کرده است.

سال مالی فعلی یک دوره سخت دیگر برای شرکت ژاپنی سونی خواهد بود. طی ماه مارس گذشته، سود خالص سونی در مقایسه با 916 میلیارد دلار در سال گذشته 36 درصد کاهش یافت و به 582 میلیارد ین رسید. سود عملیاتی نیز با افت 5 درصد به 845 میلیارد ین و درآمد 5 درصدی به 8.2 تریلیون ین کاهش یافت.

سونی همچنین طرح خرید سهام را به ارزش 100 میلیارد ین اعلام کرد و حدود 20 میلیون سهم – حدود 1.64 درصد از سهام ممتاز این گروه – بین 5 آگوست و 31 مارس 2021 را خریداری کرد.

قیمت سهام این شرکت روز سه شنبه با 8،686 ین بسته شد و در بالاترین نرخ 19 سال معامله می شود.

[تعداد: 3    میانگین: 5/5]

یک دیدگاه

  1. این حرف سونی موندگاره::
    “سونی با قدرت به ساخت تجهیزات و محصولات باکیفیت و رده بالا در صنعت سنسور های تصویری ادامه می دهد..”

    موفق باشی کمپانی اولین‌ها..

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً دیدگاه خود را وارد کنید
Please enter your name here