ویوو یک شرکت چینی خلاق در زمینه تولید گوشی های هوشمند است که تا امروز محصولات خلاقانه زیادی را تولید کرده و برخی از فناوری های روز دنیا مانند سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر، دوربین سلفی زیر نمایشگر، دوربین سلفی پاپ آپ، شارژر های چند ده واتی، صفحه نمایش های بدون حاشیه و … را مدیون ایده های اولیه این شرکت هستیم. این شرکت در تاریخ 9 اکتبر (18 مهر) جایزه Red Dot Award را در مراسمی آنلاین برنده شد که این جایزه برای طراحی لنز قابل جدا شدن VIVO IFEA به این شرکت تعلق گرفته است.
ویوو به عنوان شرکتی که در طول این سال ها جوایز زیادی را برنده شده است، توانسته با محصول جدیدش نظر بسیاری را به سمت خود جلب کند. مخصوصا که این لنز های قابل جدا شدن می تواند راه حل مناسبی برای دست یافتن به یک نمایشگر تمام صفحه باشد.
هر چند، VIVO اولین شرکتی نیست که از چنین ایده ای برای بدنه لنز استفاده می کند. با این حال، هیچکدام از آن کمپانی ها نتوانستد اکنون در بازار گوشی های هوشمند پابرجا بمانند و پس از مدت زمانی دیگر به فراموش سپرده شده اند.
لنز های قابل جدا شدن، عکاسی به شیوه ای جدید
در ویدیو منتشر شده توسط این شرکت ما طرحی را می بینیم که لنز دوربین سلفی گوشی به صورت پاپ آپ بالا می آید. این لنز پس از بیرون آمدن قابل جدا شدن است و می توان آن را در نزدیکی گوشی و هر جایی که دوست داشت نصب کرد. سپس دوربین را می توان به وسیله گوشی و به صورت زنده کنترل کرد. بدون شک این ویژگی می تواند کنترل کردن دوربین گوشی و نوع عکاسی را به شدت دگرگون کند.
بر اساس این ویدیو، لنز VIVO IFEA از رابط مغناطیسی برای اتصال و جداشدن استفاده می کند. پس از اینکه دوربین به صورت دستی جدا شد، می توانید با استفاده از آن تصاویر خلاقانه ای را ثبت نمایید. برای مثال، زمانی که یک مهمانی شام با دوستانتان دارید، نیازی نیست تا شخصی بیاید و از شما عکس بگیرد، کافیست لنز دوربین را در جای مناسبی قرار داده و اقدام به عکاسی کنید.
شما همچنین می توانید از این وسیله برای عکاسی اسپرت هم استفاده کنید. با توجه به مغناطیسی بودن این دستگاه، می تواند به لباس یا قلاده حیوان شما متصل شده و عکاسی و فیلمبرداری را آغاز کنید. البته باید بدانید که کیفیت این دوربین هنوز جای کار بسیاری دارد.
اگر یک ویدیو بلاگر هستید، عاشق نماهای چندگانه خواهید بود که این کار هم با VIVO IFEA شدنیست. کافیست چندتا از این لنز را در جاهای مختلف اتاق قرار داده و سپس به صورت همزمان فیلمبرداری را آغاز کنید که در ویرایش نهایی می توان از هر شات استفاده کرد.
صد البته که با داشتن چنین لنز مینیاتوری، ممکن است آن را پس از عکاسی فراموش کنید، ویوو برای این مشکل هم راه حلی پیدا کرده است. در ویدیو نشان داده می شود که وقتی شخص دوربین را در جایی رها کرد و از آن فاصله گرفت، گوشی یک هشدار را پخش می کند تا دوباره یادتان باشد که لنز را برداشته و سر جایش بگذارید.
ماژول دوربین های این لنز هم قابل تغییر خواهند بود. به طور مثال، می توانید به سادگی و آزادنه از لنز های رسمی فیش آی، فوق عریض، عریض و تله فوتو نیز بر روی این دوربین استفاده کنید.
علاوه بر این ، VIVO IFEA دارای یک پاوربانک موبایل اختصاصی است که می تواند هنگام شارژ به عنوان پایه نیز مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به پوشش محافظ ضد آب، مناسب برای عکسبرداری در زیر آب است. این لنز به صدای کاربر نیز واکنش نشان خواهد داد و آزادانه و بدون نیاز به دست ها استفاده کردن از آن می تواند تجربه جالبی باشد.
گوشی هایی که در گذشته با لنز دوربین جداگانه عرضه می شدند
در واقع ایده جداشدن لنز دوربین از گوشی از اوایل قرن 21 وجود داشت.
در آن زمان، عملکرد دوربین برای گوشی های هوشمند تازگی داشت و تلفن های همراه به وسیله دوربین داخل گوشی هنوز یک کانسپت و ایده اولیه بود. برخی از سازندگان “به طرز جالبی از ذهن بازشان” استفاده می کردند و لنز های جداگانه و مستقل را برای گوشی ها می ساختند. مشتریان نیز می توانستند از آنها برای افزایش قابلیت های گوشی های هوشمند خود استفاده کنند.
جالب ترین نوع آنها مربوط به گوشی سونی اریکسون T68i است. کاربر می توانست لوازم جانبی دوربین را به پایین و انتهای گوشی تلفن همراه خود متصل کند. با اینکه این لنز تنها توانایی عکاسی به صورت 300 هزار پیکسل (1.3 مگاپیکسل) را داشت، اما این فرم و حالت جدید در آن زمان همه را متعجب کرده بود.
در سال 2002، شرکت زیمنس گوشی پرچمدار خود با نام S55 را روانه بازار کرد. در این گوشی هم دوربین عکاسی یک نوع لوازم جانبی به حساب می آمد. اما این مدل اندکی پیشرفته از ساخته سونی اریکسون بود، چرا که در کنار ماژول دوربین یک فلاش زنون هم اضافه شده بود و توانایی ضبط ویدیو هم در آن گنجانده شده بود.
تقریبا در همان زمان شرکت موتورولا مدل T720i را معرفی کرد. چیزی که در مورد این وسیله جالب بود، امکان اتصال یک دوربین عکاسی جداگانه با توانایی چرخش 180 درجه ای به گوشی بود. بنابراین کاربران می توانستد عکس ها را از جلو و پشت ثبت نمایند.
جالب اینجاست که ما به این دوربین ها به عنوان یک چیز پیشرفته نگاه می کنیم. اما در آن زمان، این تنها راه استفاده از دوربین در تلفن های هوشمند بود زیرا اتصال آسان ماژول عظیم دوربین به بدنه محدود گوشی کار ساده ای نبود.
لنز های قابل جدا شدن هیچ آینده ای ندارند
اوایل سال 2010، با بهتر و بهتر شدن کیفیت تصویربرداری از تلفن های هوشمند، به تدریج عکاسی از تلفن همراه به یکی از سرگرمی های برخی افراد تبدیل شد. با این حال، در آن زمان، همه تلفن های هوشمند موجود در بازار به یک دوربین مجهز بودند. از این نظر، دوربین های دوگانه، دوربین سه گانه و حتی دوربین های چهارگانه محبوب نبودند.
برای علاقه مندان به عکاسی، فاصله کانونی تک دوربین گوشی هوشمند ایجاد محدودیت می کند. به عنوان مثال، هنگام عکاسی از مناظر، به نظر می رسد معادل استاندارد لنزهای 28 یا 35 میلی متری روی گوشی هوشمند کافی نیست. آنها برای بیان مناظر به فاصله کانونی وسیع تری نیاز دارند. برای مثال دیگر، هنگام عکسبرداری پرتره، فاصله کانونی گوشی به اندازه کافی طولانی نیست.
به منظور حل مشکلات کاربران، برخی از تولیدکنندگان بسیار هوشمند عمل کردند و لنزهای خارجی مانند مدل های مغناطیسی و گیره پشتی را برای مدلهای اصلی در بازار معرفی کردند. فاصله کانونی از فیش آی تا ماکرو را پوشش می داد، که برای تامین نیازهای عکاسی در شرایط مختلف کافی بود.
در این مسیر، برخی از تولیدکنندگان نیز کمی دیدگاه خود را تغییر داده و لنز هایی برای افزایش کیفیت تصویر را روانه بازار کردند. از این گذشته، اندازه و پیکسل های سنسور گوشی محدود هستند. تغییر فاصله کانونی فقط از طریق لنز ممکن نیست.
بنابراین برخی از تولیدکنندگان شروع به معرفی دوربین های خارجی بزرگتر برای گوشی های هوشمند کردند. از این دست می توان به مدل های QX10 و QX100 اشاره کرد که توسط سونی در سال 2013 به بازار عرضه شد.
QX100 از سنسور 1 اینچی 20 مگاپیکسلی استفاده می کرد که از دیافراگم بزرگ F/1.8 و بزرگنمایی اپتیکال 3.6 برابر برخوردار بود. QX10 از سنسور 18.2 میلیون پیکسلی با اندازه 1/2.3 اینچی استفاده می کرد و از بزرگنمایی اپتیکال 10 برابری داشت.
کیفیت دو لنز خارجی به مراتب بهتر از لنز داخلی گوشی هوشمند آن زمان بود. لازم به ذکر است که هر دو لنز از دستگاه های اندرویدی و iOS پشتیبانی می کردند و منحصر به تلفن های سونی نبودند.
عملکرد این دو دوربین بسیار شبیه به VIVO IFEA است. پس از جفت شدن با تلفن هوشمند، می توان آنها را از طریق تلفن همراه کنترل کرد.
آیا VIVO IFEA موفق خواهد شد؟
در گذشته، دوربین جداگانه تلفن های هوشمند، صرف نظر از شکل آن، موفق نشد تا به ترند بازار تبدیل شود. دلیلش را هم نمی توان تنها به خاطر عدم راحت قابل حمل بودند، یا قیمت بالا و کیفیت تصویر پایین دانست.
در حقیقت، برای یک کاربر معمولی، طراحی لنز قابل جدا شدن نمی تواند به یک فاکتور خرید تبدیل شود. به هر حال، ما معمولا از تلفن های هوشمند خود برای گرفتن عکس استفاده می کنیم. انگار که زندگی خود را ضبط می کنیم نه عکاسی حرفه ای. باید به ترکیب بندی، فاصله کانونی و … فکر کنید.
بنابراین هنگام مشاهده VIVO IFEA برای اولین بار، ممکن است این ایده برایتان بسیار جذاب به نظر برسد. و می توان گفت وقتی یک گوشی هوشمند با طراحی لنز قابل جدا شدن ارائه می شود، قابلیت های عکاسی فراوانی به دنبال آن ارائه می شود. اما آنچه VIVO باید در مورد آن فکر کند این است: آیا مردم واقعا به چنین چیزی نیاز دارند؟
شاید امکان گرفتن عکس های سلفی همان چیزی باشد که می توان از این گوشی برایش استفاده کرد. اما استفاده از آن به عنوان یک دوربین ورزشی بر روی حیوانات کوچک، یا خرید لنزهای بیشتر برای ترکیب با عکسبرداری با دوربین، قطعا چیزی نیست که مردم عادی به آن نیاز داشته باشند.
ما درک می کنیم که تولید کنندگان می توانند ایده های ابتکاری بسیاری را به بازار بیاورند. اما برای این فناوری ها، باید به فکر سناریوهای استفاده از محیط زیست و نرم افزار هم بود. از این لحاظ، VIVO IFEA همچنین می تواند مانند لنزهای خارجی فوق الذکر عمل کرده و به یک سرگرمی الکترونیکی تنها برای عده ای محدود تبدیل شود.
نظر شما در اینباره چیست؟
ممنون از این مقاله که زحمت ترجمه که آقای سیمین فر کشیدن.
اگه بشه چند تا از این دوربین های کوچیک رو خرید و ازش استفاده کرد برای تولید کلیپ و ویدیو های چند دقیقه ای کوتاه و … چیز جالبی در میاد بشرط کیفیت داشتنش. البته این رو هم در نظر بگیرین که احتمالا زوم اپتیکال ندارن.
خواهش میکنم علیرضا جان
زوم اپتیکال ندارن ولی لنز روشون نصب میشه برای بزرگنمایی، حالا ببینیم این ایده به کجا میرسه